5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

BÜ'de öğrenci sayısı arttı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRENCİ SAYISI 8 BİN 300'E ULAŞTI

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, 2010- 2011 eğitim öğretim yılında üniversiteye kayıt yaptıran yaklaşık 2 bin 600 yeni öğrenciyle birlikte öğrenci sayısının 8 bin 300'e ulaştığını söyledi.

Bozok Üniversitesi bünyesinde açılan Boğazlıyan Meslek Yüksekokul ve Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okuluna öğrenci almak için ek kontenjana müracaat yapıldığını ifade eden Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, "Yerköy Adalet MeslekYüksek Okulu için 100, Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu için ise YÖK'e 200 öğrenci önerisinde bulunduk. Önümüzdeki yıl açılacak fakültelerimizle birlikte öğrenci sayımız daha da artacaktır" dedi.

Yozgatlı hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından yapımı üstlenilen İlahiyat Fakültesinin binası inşaatının başlandığını belirten Rektör Varinli, "Yine hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ tarafından yapımı üstlenilen kongre ve kültür merkezi inşaatı da son aşamaya geldi. Hayırsever iş adamlarımızın desteği ile üniversitemiz daha da hızlı gelişecektir. Bu nedenle hayırsever iş adamlarımızdan yardımlarını bekliyoruz. Yine rektörlüğümüz tarafından yapılan eğitim fakültesinin inşaatı tamamlandı. Önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci kayıtlarına başlayacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan ve üniversitemize devredilen Sağlık Meslek Yüksek Okulu binamızın inşaatı da son aşamaya geldi. Yine hayırsever işadamları tarafından Sarıkya ve Sorgun'da yapılan yüksek okul binaları inşaatları da hızla sürüyor. Binalar tamamlandığı taktirde iki ilçemizde de 2011-2012 eğitim öğretim yılında öğrenci almayı planlıyoruz" diye konuştu

Kampus alanında altyapı sorunlarının da giderilmesi konusunda çalışmaların da aralıksız sürdürlüğüne değinen Rektör Varinli, "Kampus içerisinde ulaşımın daha sağlılı ve rahat yapılabilmesi için yollarımızın tamamı asfaltlandı. Kampusün yeni giriş kapısı da tamamlandı, şimdi yol bağlantı çalışmaları sürüyor" dedi.

Yozgat halkının merakla beklediği Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde çalışmaların sona geldiğini ifade eden Rektör Varinli, "Hastanede inşaat çalışmaları son aşamada, kısa bir süre içerisinde hastanemizi hizmete açarak hasta kabulüne başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Rektör Varinli, 2010-2011 Üniversite Akademik Yılı açılışının 29 Eylül Çarşamba günü yapacaklarını, açılışa Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılacağı ve kendisine fahri doktora unvanı verileceğini sözlerine ekledi.

BOZOK ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRENCİ SAYISI 8 BİN 300'E ULAŞTI
BOZOK ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRENCİ SAYISI 8 BİN 300'E ULAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 18:17:04
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 19:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?