30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

BÜ'den kene uyarısı!

BOZOK ÜNİVERSİTESİ'NDEN KENE UYARISI

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerin ortaya çıkabileceğini belirterek, vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Son günlerde hava sıcaklığından hızlı bir yükseliş gerçekleştiğini belirten Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar,"Yozgat gibi kene vakalarında birinci derece risk taşıyan bölgelerde meydana gelen sıcaklık artışları, üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. Kene vakalarında istatistiksel açıdan 2010 yılında yüzde 40 azalma görülmüş olsa da, Mart ayı sonlarında beklenen sıcaklık değerlerine erken ulaşılmış olması, yetkililerin gözünden kaçmamalı. İlimizde ve diğer risk taşıyan illerde yetkililer halkımızı bilinçlendirme çalışmalarını bir an önce başlatmalı. Sağlık çalışanları başta hekimler olmak üzere, konunun uzmanları tarafından acilen hizmet içi eğitim seminerlerine alınarak eğitilmeli. Bilindiği üzere geçen yıllarda bir çok sağlık çalışanı arkadaşımız, kırım kongo kanamalı ateşi vakalarına müdahale ederken, virüs bulaşması sonucu hayatlarının kaybettiler" dedi.

Bozok Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi olarak bizler, kendi hekimlerimizi ve tüm sağlık personelimizi bu konuda hizmet içi eğitim seminerleri ile bilgilendirme çalışmalarımıza başladık diyen Başhekim Yrd. Doç. Dr. Yazar, "Kene mücadelesi, Yozgat'ta da diğer illerde olduğu gibi Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerince yapılmakta olup, bizler üniversite hastanesi olarak her türlü bilimsel katkıyı vermeye şimdiden hazırız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 18:13:04
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 18:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?