5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Bulgurcular dönmek istiyor

YOZGAT BULGURCULARI ESKİ İŞYERİNE DÖNMEK İSTİYOR

Yozgat belediyesinin kurduğu çadırda, satış yapan bulgurcular, satışların düşüklüğünden yakınarak, eski yerlerine dönmek istediklerini söyledi.

Daha önce Büyük Cami yanında bulunan bulgurcular, cami çevresine uygulanan projeden dolayı belediye yanında kurulan çadırda satış yapmaya çalışıyor. Yerlerinin değişmesinden dolayı satışlarını çok düştüğünü belirten Yaşar Çiftçi isimli esnaf, ancak evlerine ekmek götürebilecek kadar para kazandıklarını söyledi. Her yıl bu aylarda il ve yurt dışından gelen tatilcilere satış yaparken bu yıl çok az bir oranda satış yaptıklarını ifade eden Çiftçi, "Biz yıllardan belir büyük cami yanında satış yaptık. İl dışından, yurt dışından gelenler gelip bulgur, mercimek, nohut, yarma gibi ihtiyaçlarını alıyorlardı. Şimdi yerimizi kimse bilmediği için gelmiyor, dolayısıyla satışımızda düşüyor" dedi.

' Belediye tarafından bizim ayrıldığımız yere yeni dükkanlar yapılıyor' diyen Çiftçi, "Söylentilere göre bu dükkanlar ihale yoluyla kiralanacakmış. Eğer ihale yoluyla kiraya verilirse buradaki esnafın hiçbirisi orayı kiralayamaz. Ora daha önce bizim iş yerimizdi, tekrar size vereceğiz diye bizi oradan çıkardılar. Biz tekrar iş yerlerimizi istiyoruz" diye konuştu.

Doğan Demir isimli esnafta, çadırda satışların çok az olduğunu belirterek, "Ramazan ayının gelmesiyle birlikte satışlar tamamen durma noktasına geldi. Daha önceki yerimizi herkes biliyordu. Şimdi bilmiyorlar ve gelip alışveriş yapmıyorlar" ifadelerini kullandı.

Demir, bulgurun kilosunu 1,5 TL'den, nohut'un kilosunu 2,5 TL'den, yeşil mercimeğin kilosunu 3 TL'den satışa sunduklarını sözlerine ekledi.

YOZGAT BULGURCULARI ESKİ İŞYERİNE DÖNMEK İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 17:18:03
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 17:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?