6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Caddelerde tek yön uygulaması başladı

Yozgat'ta, şehir içi trafik akışının sağlanması için bazı caddelerde tek yön uygulamasına geçildi.

Trafik Komisyon Kurulu tarafından alınan karar neticesinde Sakarya Caddesi, 2. Emniyet Caddesi ve Büyük Camii etrafındaki caddelerde tek yön uygulaması başlatıldı.

Yozgat Şehir İçi Trafik Şube Müdürü Yılmaz Çetin, şehir merkezinde trafik yoğunlunun çok fazla olduğunu belirterek, "Bu trafik yoğunluğu trafik akışını aksatıyordu. Toplantı sonucunda bazı cadde ve sokaklarda tek yön uygulanması kararı aldı. Şu anda Sakarya Caddesi'nde, 2. Emniyet Caddesi ve Sakarya İlköğretim Okulu önündeki cadde tek yöne çevrildi. Tek yön uygulamasıyla birlikte trafik akışı daha rahat olacaktır" dedi.

Tek yön uygulamasının başlatıldığı caddelerde trafik ekiplerinin sürücüleri uyardığını da kaydeden Çetin, "Sürücülerin tek yön uygulamasına alışmaları yönünde uyarılıyor. Daha sonraki haftalarda bu kurallara uymayanlara gerekli cezai işlem yapılacaktır. Köy dolmuşları ve okul servisleri şehir içinde uzun süreli park yapmaları yasak. Köy dolmuşları ve öğrenci servislerinin Salı pazarında park yapmalarını istiyoruz. Köy dolmuşları, köyden getirdikleri yolcuları istedikleri yerlerde bıraktıktan sonra araçlarını Salı pazarına park edecekler. Öğrencilerini dağıtan servisler, tekrar öğrencilerini alıncaya kadar parkta bekleyecek. Bu konuda sürücülerimizin dikkatli olmalarını araçlarının kendilerine ayrılan alanlara park etmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 17:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?