8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Çalıntı otomobil operasyonu düzenlendi

Yozgat, Ankara ve Kırıkkale'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda, çalıntı araçları parçalayıp satan 10 kişi gözaltına alındı.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığınca bir süredir takibe alınan, çalıntı araçları parçalayıp satan şebekeye yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı, parçalanmış çalıntı otomobil, plaka, ruhsat, senet, satış sözleşmesi, ruhsat fotokopisi, numaratör takımı, kurusıkı tabanca ve kenevir tohumu ele geçirildi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, yaptığı açıklamada, jandarma ekiplerinin, Ankara ve Kırıkkale'deki güvenlik birimleriyle ortaklaşa olarak bir süredir sürdürdükleri çalışmanın, 3 ilde gece gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla noktalandığını söyledi. Çiçek, “Jandarma ekiplerimiz başarılı bir operasyona imza atarak, çalıntı otoları parçalayıp satan şebeke elemanlarını yakaladı” dedi.

GECE OPERASYONU

Jandarma ekipleri, Yozgat'ın Sorgun, Çekerek, Yerköy ilçeleri ile Ankara ve Kırıkkale'de bir süredir takibe alınan ev ve iş yerlerine gece eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda, Yozgat'ta 7, Ankara'da 2, Kırıkkale'de 1 olmak üzere toplam 10 kişi yakalandı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde, 29 adet çalıntı parçalanmış araç, 13 adet plaka, 27 ruhsat, 8 senet, 8 satış sözleşmesi, 21 ruhsat fotokopisi, 4 numaratör takımı, 3 kesilmiş motor numara plakası, 1 kurusıkı tabanca, şarjör, 500 gram kenevir tohumu ele geçirildi.

Zanlıların, çalıntı araçları parçaladıkları ve düzenledikleri sahte belgelerle sattıkları iddia ediliyor.

Soruşturma sürdürülüyor.

AA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 13:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?