30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Çalışma soğukta bıraktı

Yozgat'taki liselerde ısınma sistemlerini doğalgaza dönüştürme işlemi kış mevsimine bırakılınca öğrenciler ve öğretmenler soğukta kaldı.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret Meslek Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi'nde ısınma sistemlerini doğalgaza dönüştürme çalışmalarını kış mevsimine bırakınca sınıflarda soğuktan ders işlenemez hale geldi. Soğuktan dolayı öğrencilerin bir bölümü okula gelmezken, okula gelenler de sınıflarında mont, kaban, kaşkol, eldiven ve şapkalarıyla oturuyor.

Atatürk Anadolu Lisesi'nde bazı sınıflara elektrikli sobalar getirilirken, sınıfların tamamında bu yola gidildiğinde sigortaların attığı belirtildi. Öğrenciler, çalışmaların yaz mevsiminde tamamlanmamış olmasına tepki göstererek tesisat tamamlanana kadar okulların tatil olmasını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız ise, okullardaki ısınma sistemlerinin doğalgaza dönüştürülme ihalesinin yaz mevsiminde yapıldığını anacak iki defa iptal edilmesinden dolayı çalışmaların bugüne kaldığını belirterek, en kısa sürede tamamlanması için işleri hızlandırdıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2011 Çarşamba 18:38:36
Güncelleme :16 Kasım 2011 Çarşamba 18:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?