5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Çandır'da fakir ailelere ev projesi

Çandır Kaymakamlığı, ilçe merkezi ve köylerinde maddi imkansızlık nedeniyle sağlıksız binalarda barınan aileleri ev sahibi yapabilmek için kampanya düzenledi. 

Çandır Kaymakamı Nurettin Dayan, yaptığı açıklamada, göreve başladıktan sonra yaptığı ziyaretlerde birçok ailenin maddi imkansızlık nedeniyle sağlıksız yapılarda barındıklarını gördüğünü belirtti. Kaymakam Dayan, ´´Birçoğunun durumları gerçekten içler acısı. Bunlar bizim insanlarımız ve Kaymakamlık olarak bu insanlarımızın durumunu iyileştirmekte bizlerin görevidir´´ dedi. 

Yapılan araştırma sonucunda 6-7 ailenin maddi imkansızlık sonucunda sağlıksız binalarda barındıklarının tespit edildiğini ifade eden Kaymakam Dayan, bu insanların ev sorununu çözebilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´nın imkanlarının yetersiz olduğunu anlattı. Kaymakam Dayan, ´´Bu insanlarımızın barınma sorunlarını çözmek, evi olanların evlerinin onarımlarını yapmak, evi olmayanları ev sahibi yapmak için (Bir Tuğlada Sen Koy) adlı kampanya başlattık´´ diye konuştu. 

Kampanyaya vatandaşların katılmalarını beklediklerini vurgulayan Kaymakam Dayan, toplanacak yardımların tamamının bu yönde kullanılacağını sözlerine ekledi. 

Kampanyaya katılmak isteyenler Ziraat Bankası Çandır Şubesi´nde açılan 45733655-5001 nolu hesaba para yatırabilecekler.
Yozgat Gazetesi
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 10:20:04
Güncelleme :2 Haziran 2006 Cuma 10:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan cihangir IP: 88.254.79.xxx Tarih : 12.06.2007 22:59:07
insanların en hayırlısı insanlara faydalı olan; hayırlı bir çığır açandır.ve yine bir topluma hizmet eden o toplumun efendisi olur anlayışından gelen bir toplumun torunları, evletlarıyız.elbirliği içerisinde yapılamayacak iş yoktur. yeter ki bir olabilelim. yeter ki hayırda yarışalım. Çandırda taş üstüne taş koyandan çandır için bir çivi çakandan ve bu işlere öncülük edenlerden Allah razı olsun