30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Çatak boğazı ağaçlandırıldı

YOZGAT'TA ÇATAK BOĞAZI AĞAÇLANDIRILDI

Yozgat'ta 21 Mart Dünya Ormancılık Günü Kutlama etkinlikleri çerçevesinde fidan dikildi.

Yozgat Çatak Boğazında düzenlenen fidan dikim törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Engin Ünalan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasında İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, ormanların önemi ve ülkemizdeki durum hakkında bilgili verdi. Daha sonra konuşan Vali Necati Şentürk, tören alanında bulunan öğrencilere seslenerek, "Dünya ısınıyor, ısınmayla birlikte kuzey kutbundaki buzullar eriyor, dünya çölleşiyor. Dünya çölleşirse ormanlar azalır, sular kurur, sular kurursa meyve ve sebze yetişmez ve dünyayı büyük bir tehlike bekliyor demektir. Ülkemiz topraklarımızın yüzde 27'si orman ve bunun yüzde 49'u bozuk

ormandır. Yozgat'ta orman varlığımız topraklarının yüzde 20'sini oluşturuyor. 3 Yıl önce hedeflenen 50 bin hektarın 29 bin hektarı ağçlandırıldı 21 milyon fidan dikildi. Yozgat'ta yeşillenme artıyor, yüzde 16'dan 20'ye çıktı" dedi. Dünya'da ormanlar azaldığını Türkiye'de ise arttığını ifade eden Vali Şentürk, " Doğayı ve ağacı sevmek ve korumak gerekir. Ne kadar fazla ağaç dikilirse o kadar güzeldir. Dikilen ağaçları da korumak gerekir. Yozgat'ımızı yeşil kuşak haline getireceğiz" diye konuştu.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla devam eden programda orman haftasında düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Daha sonra öğrenciler ve katılımcılar belirlenen alanda fidan dikildi.

YOZGAT'TA ÇATAK BOĞAZI AĞAÇLANDIRILDI
YOZGAT'TA ÇATAK BOĞAZI AĞAÇLANDIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 19:39:03
Güncelleme :12 Nisan 2011 Salı 12:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?