5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Cehalet kazaya neden oldu

CEHALET ASANSÖR KAZASINA NEDEN OLDU

Yozgat'ta bir kişinin ölmesiyle sonuçlanan asansör kazasından yara almadan kurtulan Belediye Başkanı Yusuf Başer'in eşi Neriman Başer, tüm uyarılara rağmen kadınların asansöre bindiğini söyledi.

Umut Derneği'nin Kutlu Doğum Haftası programı düzenlediği Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Salonu'nun yer aldığı binada, aşırı yüklenmeden dolayı halatı kopan asansörde bulunan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'in eşi Neriman Başer, kaza anını anlattı. Başer, "Kutlu Doğum Haftası programına katılacaktık. Asansör önünde ablamla sıra beklerken bizden önce programın düzenlendiği kata 3 asansör çıktı. Dördüncüde sıra bize geldi. Biz en öndeydik, rahat bir şekilde bindik. Bizden sonra 3-4 kişi daha bindi,

asansörün kapısı kapanmadan arkadan bir grup geldi. Hepsi birden asansöre binmeye çalıştı. Ben arkadan seslendim, 'Fazla binmeyin, asansörün kapısı kapanmıyor, bazıları insin' dedim. Bu arada yine binenler oldu, benim sözüm bitmeden asansör aşağı düştü. Bir kadın asansöre sıkıştı. Düşmenin etkisiyle nasıl sıkıştığını tam göremedim, sadece ayağını gördüm. Bizleri kurtarmak için erken müdahale oldu. 5-10 dakika içerisinde çıktık. O bayandan başka kimse yaralanmadı" dedi.

Asansörde sıkışarak hayatını kaybeden emekli öğretmen Muteber Benekli (66) için bugün öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Çapanoğlu Büyük Cami'de düzenlenen cenaze namazına; Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, Yimpaş Holding Genel Müdürü Nurullah Nurdoğan, cenaze yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazından sonra Muteber Benekli, Sarıtopraklık Mezarlığı'nda toprağa verildi.

CEHALET ASANSÖR KAZASINA NEDEN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 14:46:05
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 14:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?