7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Çelik'ten terörle mücadele mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terörle mücadele konusunda hükümetin önemli adımlar attığını söyledi.

Ülkenin her bölgesinde benzer yatırımların Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de yapıldığını belirten Çelik, "Sana sahip çıkan, sana el uzatan bir Ankara var. Sana el uzatan bir Başbakan var. Sana şefkat elini uzatan bir hükümet var. O halde sırtını dönmen gereken birileri var. Ey güneydoğulu vatandaşım. Buradan sırtını dön diyorum" dedi.

Yozgat ziyaretinin sonunda Sorgun ilçesine giden Çelik, burada AK Parti ilçe teşkilatının kongresine katıldı. Kongrede partililere konuşan Çelik, terör örgütlerinin saldırılarını kınadığını açıkladı. Terörle mücadelenin devam ettiğini anlatan Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri terörle mücadelede üzerlerine düşen ne varsa biz inanıyoruz ki yerine getirmişlerdir. Ama sorumluluk ve bizim dönemimiz açısından söylüyorum; en yetkili ağızların defalarca söylemesine rağmen bu konuda maddi ve manevi destek açısından ne gerekiyorsa sonuna kadar yapıldığının en canlı şahitleriyiz" dedi.

Çelik, hükümetin programları ve yatırımları arasında bölgesel ayırımcılık yapılmadığını, özellikle terörle mücadelede destek sağlayan işsizliğin önüne geçilmesi için yatırımların yapıldığını söyledi. Bakan Çelik, bölge halkına da seslenerek şöyle konuştu: "Yine bölgesel olarak tarımla kalkınması ile ilgili ve istihdam gerçekleştirip dağa giden değil tarlaya giden, dağa giden değil işyerine giden gençlerimize yönelik çok ciddi adımlar atılmaya başlandı. Yani terörle mücadelede atılması gereken adımlar ne ise adımları bir bir atmış bulunuyoruz ve sürekli bunların takipçisiyiz. Güneydoğu olarak kullandığımız tabir ve sürekli kullandığımız tanımlamada baktığınız zaman iki tane parti var. Bu partilerin başında da AK Parti geliyor." AK Parti'nin bölge halkı ile kaynaştığını anlatan Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Halk AK Parti'yi bağrına basmış. İnanıyorum ki önümüzdeki yerel seçimlerde yeni yeni belediyeleri orada kazanacağız. Mevcut belediyelere çok ciddi ilaveler yapacağız. Bunun şu önemi var. Merkezi iktidar olarak birçok hizmeti götürürken yerel iktidarla bütünleştiğiniz zaman oradaki sosyal hadiselerin büyük ölçüde çözüleceğini sizler de bizler de göreceğiz. Bölge vatandaşlarına düşen görevler var. Sana sahip çıkan, sana el uzatan bir Ankara var. Sana el uzatan bir Başbakan var. Sana şefkat elini uzatan bir hükümet var. O halde sırtını dönmen gereken birileri var. Ey güneydoğulu vatandaşım. Buradan sırtını dön diyorum."

Terörle mücadelenin hep birlikte yürütülmesi gerektiğini anlatan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Yani bu mücadeleyi hep beraber yürüteceğiz. Vatandaşla beraber yürüteceğiz, ekonomik faaliyetlerle yürüteceğiz, silahla gerekirse silahla mücadeleyle yürüteceğiz. Topyekün mücadelede bölge vatandaşının üzerine düşen görevde var. Eğer iktidardan talepleri varsa, buna iktidar olarak her zaman açığız. Yapılması gereken yatırımlar neyse zaten bunları planlamışız. O halde vatandaş bu durumda mesafeyi açmak durumundadır ki bu konuda bu acıları yaşamayalım, yaşatmayalım."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 11:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?