3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Çeşka Kalesi - Yassıhöyük'e yakın takip

Yozgat Valisi Amir Çiçek, yüzey araştırmaları devam eden tarihi Çeşka Kalesi ve Yassıhöyük köyünde incelemelerde bulundu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun ve Çevre Orman Müdürü Birol Ayyıldız ile birlikte yüzey araştırmaları devam eden Yassıhöyük köyüne giderek, araştırma yapan Alman, Avusturya ve İtalyan arkeologlardan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Çiçek, yapılan yüzey araştırmaların sonucunu heyecanla beklediklerini belirterek, "Ülkemizin her tarafında geçmişte yaşayan değişik medeniyetlerin kalıntıları bulunmaktadır. Bu tarihi özellikleri ortaya çıkartıp turizmin hizmetine sunulması gerekiyor. Bölgemizde bu çalışmaların tamamlanması için valilik ve diğer kurumlar olarak gerekli destek ve yardımı vermekteyiz" dedi.

Daha sonra Tarihi Çeşka Kalesine geçen Vali Çiçek, yaptığı incelemelerin ardından, Çeşka kalesine ulaşımın daha kolay olması için çalışmalara başlayacaklarını ifade ederek, "Çeşka Kalesi'nin Yozgat merkeze yakın olmasından dolayı turizm açısından çok önemlidir. Buranın biran önce turizme kazandırılması için ulaşımın çözümlenmesi gerekir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 09:58:27
Güncelleme :31 Ağustos 2007 Cuma 10:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bekır IP: 78.187.72.xxx Tarih : 15.12.2008 21:52:34

sayın valım bu memleket bızım lutfen sahıp cıkalım.sızlerın sayesın de dahada ıyı yerlere gelecegımıze ınanıyorum saygılarım la BEKIR