8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

'Çevre Günü' yürüyüşü düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlediği ''Temiz Sular Temiz Türkiye'' kampanyası çerçevesinde Yozgat'ta tüm okulların katılımı ile bir yürüyüş düzenlendi.

Sabah saat 09.30 sıralarında ellerinde pankartlarla yürüyüşe başlayan öğrenciler, ellerinde poşetlerle yol kenarındaki kağıt ve diğer çöpleri toplayarak Kent Parka kadar yürüdüler. Kent Parkta toplan öğrenciler ellerindeki çöpleri konteynırlara bıraktı.

Program saatinden önce yürüyüş yerlerine gelen öğrenciler, program başlayıncaya kadar çalan müzik eşliğinde eğlendiler. Saat 11.00'de saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, içinde bulunduğumuz yüz yılın bir çok teknolojik imkanları insanlığın hizmetine sunarken, bir yandan da insanlığın ortak malı olan çevredeki varlıkları da alıp götürdüğünü belirterek, "Doğanın temel fiziksel unsurları olan hava, toprak ve su üzerinde zararlı etkilerin oluşmasıyla ortaya çıkan ve canlıların hayati faaliyetini olumsuz yönde etkileyen çevre sorunlarının tümü çevre kirliliğini meydana getirir" dedi.

Doğanın korunması ve tahribatının engellenmesi zorunlu olduğunu belirten Gamsız, "Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek, yeşil alan ve hayvanları koruyup çoğaltmak gerekir. Çevrenin kirlenmemesi için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmalıyız" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Milli Eğitim Bakanlığının, öğrencilere küçük yaşta sadece bilgi değil, çevresinde çevreyi seven, çevre bilinci altında şuurlu çocuklar yetiştirmek amacıyla 4 Haziran'da çevre yürüyüşü düzenlediğini belirterek, "Sağlığını düşünüyorsan, kendi sağlığınla birlikte, beraber yaşadığın insanların da sağlığını düşünmek önemlidir. Çevreye önem verilmeli, çevreye iyi bakılmalıdır. Sağlıklı yaşam sağlıklı çevreyle olur. Güzel çevre, temiz çevre, oksijeni bol çevre, bastığınız zaman gönlünüzü okşayan çevre istiyorsanız, öncelikle yaşadığınız, evinizi, mahallenizi, şehrinizi ve Türkiye'mizi tutalım" dedi.

Yozgat'ta düzenlenen Çevre Yürüyüşüne, Yozgat Valisi Amir Çiçek'in yanı sıra Belediye Başkanı Yusuf Başer, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, İl Çevre Orman Müdürü Birol Ayyıldız, Tema İl Temsilcisi Taylan Kocabeyoğlu katıldı.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 15:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmeT T0prak IP: 88.238.63.xxx Tarih : 5.06.2008 11:00:22

çocukLara çevre temizliği, çöp toplatılarak değil, bilinçli bir eğitim ve temizlik alışkanlığı aşılanarak öğretilir. beLediyenin yaptırması gereken sokak temizLiğini çocukLara yaptırmamaLı, temizLik işçiLeri boşa mı maaş aLıyor?