5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Cezaevi fabrika gibi çalışıyor

YOZGAT KAPALI CEZA EVİ FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR

Yozgat E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan hükümlüler tarafından tekstil atölyesinde üretilen nevresim ve pike takımları sergilenerek satışa sunulundu.

Adliye Sarayı'nda düzenlenen serginin açılışına Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Eşi Hülya Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Baro Başkanı Yusuf Başer ve daire müdürleri ve eşleri katıldı. Serginin açılışında Konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüleri, boş zamanlarını değerlendirerek, bu ürünleri ürettiğini belirterek, "Yozgatlı vatandaşlarımız hediye olarak gittikleri yere bu nevresimlerden alıp hediye olarak götürebilirler" dedi.

Daha sonra üretilen ürünler hakkında bilgi veren Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Ceza Evinde bulunan tutuklu ve hükümlülere hem boş zamanlarını değerlendirmek hem de bir meslek sahibi yapmak amacıyla tekstil atölyesi kurduklarını belirterek, "Tekstil atölyemizde bazen sipariş usulü işler almaktayız. Daha önce Hava Kuvvetleri Komutanlığına ve diğer askeri birliklere giysi dikilmişti. Boş zamanlarda ise nevresim ve pike üretimi yapılmaktadır" dedi.

Bugün burada Cezaevimizin, tekstil atölyesinde üretilmiş olan nevresimlerin sergisini açtıklarını ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Ertürk, " Bu sergideki ürünler, nevresim ve pike takımları iki aylık dönemdeki boş zamanda üretilen ürünlerdir. Burada kar amacı güdülmeden, mesleki bilgi kazandırmak, tekstil atölyesinde çalışan kişilerin becerilerini artırmak amacıyla yapılmıştır. Tekstil atölyesinde 90 kişi çalışmakta, bu doksan kişi eldeki işe göre değişmektedir. Atölyede çalışan mahkumların sigortaları yapılmakta ve günlük 6 TL yevmiye ile çalışmaktadırlar" dedi.

Üretilen ürünlerde kaliteli kumaş kullanıldığını dile getiren Ertürk, "Hatalı ürünlerin geri dönüşü olmadığı için kaliteli kumaştan ve hatasız üretiyoruz. Sergimiz hafta boyunca açık, isteyen vatandaşlarımız buradan alışveriş yapabilirler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ev tekstili sergisi ve mahkumlar tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi gezildi.

YOZGAT KAPALI CEZA EVİ FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR
YOZGAT KAPALI CEZA EVİ FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR
YOZGAT KAPALI CEZA EVİ FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 16:23:05
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 18:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?