3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Cezaevi fabrika gibi çalışıyor

Yozgat E Tipi Kapalı Cezaevi, kapılarını basına açarak İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile mahkumlar için açılan mesleki eğitim kurslarını tanıttı.


Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Cezaevi Savcısı Akif Karakaş ve Cezaevi Müdürü Abdullah Akgün basın mensuplarına cezaevini gezdirerek açılan kurslar ile ilgili bilgiler verdi. Cezaevi toplantı salonunda gazetecilere bilgi veren Başsavcı Ertürk, Yozgat Ceza İnfaz Kurumu'nda 520 mahkumun kaldığını ifade ederek, "Mahkumların 11'i çocuk, 3'ü de kadın mahkumdur. Açılan kurslar sayesinde 200 civarında mahkum meslek sahibi yapıldı. Ayrıca mesleği ile ilgili sertifikaya kavuştu. Amacımız, suç
işleyerek cezaevine gelen vatandaşları tekrar topluma kazandırmaktır. Cezaevinden tahliye olan vatandaşlarımız, burada gördükleri kurs sayesinde dışarıda rahatça iş bulabilmekte, hatta kendisi işyeri açabilmektedir" dedi.


Cezaevinde berberlik, bilgisayar, halıcılık, kaynakçılık, aşçılık, karo-fayans döşemeciliği, konfeksiyon dikimi ve makine kursları gibi bir çok kursun bulunduğunu belirten Ertürk, "Bu kurslarımız Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur iş birliği ile açılmaktadır. Cezaevinde kalan mahkumlarımızın tamamı en az bir kurs görmektedir. Berberlik kursunu bitiren ve tahliye olan 90'a yakın vatandaşımız kendi işyerini açıp işletmektedir" şeklinde konuştu.


İş-Kur tarafından açılan kurslara katılan hükümlülere 96 YTL ücret ödendiğini söyleyen Başsavcı Ertürk, "Aynı zamanda kursiyerlerin sigortaları da yapılmaktadır. Cezaevinde en çok ilgi gören kurs, konfeksiyon dikim kursu. Biz burada nevresim üretimi yapıyoruz. Makine takviyesi yapıldığında her türlü konfeksiyon türünü de üretebilecek durumdayız. Şuan sadece nevresim üretiyoruz ve ürettiğimiz nevresimleri çevre illerdeki cezaevlerine, talep olduğunda da hastane gibi resmi kurumlarımıza da verebiliyoruz. Kurslarımız genelde 20 kişilik olup yıl boyunca devam ediyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 18:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Veysel Duyar IP: 88.226.192.xxx Tarih : 30.01.2008 22:01:42

Bütün İl ve İlçelerde Tahliyeler başladı neden yozgatta tahliye için bir bilgi yok?