8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Cezaevinden 50 yıl yetecek su çıktı!

Daha önce su kesintileri yüzünden bir çok kez isayan çıkan Yozgat E Tipi Kapalı ve Yarı Açık Ceza İnfaz Kurumu içersinde, kurumun 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak su rezervi bulundu.

Şehir şebekesinde yaşanan kesintilerden olumsuz etkilenen cezaevinde, önceki yıllarda su yüzünde zaman zaman isyanların çıktığı biliniyor . Yozgat şehir çıkışında bulunan E Tipi Kapalı ve Yarı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun su sorunu çözüldü.

Cezaevi içersinde yapılan sondaj çalışması sonucu 265 metre derinlikte saniyede 5,5 litre su bulundu. Sıcaklığı 26 derece olarak ölçülen suyun analizleri olumlu çıktı. 700 hükümlü ve tutuklunun kaldığı cezaevinde artık su kesintileri yaşanmayacak. Cezaevi yönetimi acil durumlarda kullanmak için büyük bir depo yaptırdı.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, cezaevinin şehir şebekesinde yaşanan kesintilerde olumsuz etkilendiğini söyledi. 700 hükümlü ve tutuklunun içme suyu başta olmak üzere yemek ve diğer ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yeni su kaynaklarına ihtiyaç duyulduğu için sondaj çalışması yapıldığını belirtti.

Yapılan çalışma sonunda olumlu netice aldıklarını kaydeden Başsavcı Ertürk, "Cezaevimizin suyu şehir şebekesinden geliyor. Şehir şebekesinde yaşanan arıza yada su kesintisinden en çok cezaevi etkileniyordu. Bunun önüne geçmek için cezaevinin içersinde bir sondaj çalışması yaptık. Tahminlerimizin üzerinde bir su bulduk. Cezaevinde olası bir yangın anında hemen müdahale edebilecek şekilde suyu depoladık. Su testleri olumlu çıktı. Cezaevinin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak su rezervi bulduk" şeklinde konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 14:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eski bir dost IP: 79.87.157.xxx Tarih : 27.04.2008 13:17:12

ceza evinde kilere bosuna bakiyosunuz siz onlara iyilik yarammaz hepsini devlet besliyo biraz burnu surtelecek ki anlasin lar suc islemeyi