5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

CHP'li kadınlar karanfil dağıttı

CHP YOZGAT KADIN KOLLARI KADINLARA KARANFİL DAĞITTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Kadın Kolları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kadınlara karanfil dağıttı.

CHP Yozgat Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu ve CHP'li kadınlar Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması yaparak kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayıp, kadınlara karanfil dağıttı. CHP Kadın Kolları Başkanı Karslıoğlu yaptığı basın açıklamasında, kadın sorununun evrensel bir sorun olduğunu belirterek, "Dünyada ilk kadın harekatı, New York'ta dokuma işçisi kadınlar tarafından başlamıştır. Bu kadın harekatında, kadın işçiler, fabrikaya kilitlen ve çıkmaya çalışırken yanarak öldüler" dedi.

Türk toplumunda kadının anne olarak kutsal olduğunu ifade eden Karslıoğlu, "Bu nedenle kadın akıllı olmalıdır, üreten, düşünen, koruyan, esirgeyen, sevgi veren bir bireydir. Mantığıyla, zekasıyla kadınlar, hak ve hukuklarına ona insanca yaşam hakkı veren cumhuriyet değerlerine, Atatürk devrim ve ilkelerine sahip çıkmalıdır. Kadınlar gününü kutlamıyoruz eğer bir ülkede hala kadın sorun yaşanıyorsa ve hala hakları için mücadele ediyorsa o ülkede kadınlar günü kutlanamaz sadece kadın hakları hatırlatılır" diye konuştu.

CHP YOZGAT KADIN KOLLARI KADINLARA KARANFİL DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 17:56:04
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 19:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nk IP: 95.88.174.xxx Tarih : 8.03.2010 21:11:15

hem carsaf yirtin hemde karanfil dagatin ne zihniyet ama...