8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Çiçek, Merkez İlçe Kongresine katıldı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Türkiye'de demokrasinin temel sıkıntısı, muhalefetin olmayışıdır" dedi.

Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat'a gelen Cemil Çiçek, Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Salonu'nda yapılan AK Parti Yozgat Merkez İlçe Kongresi'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Çiçek, Türkiye'nin temel probleminin muhalefetin olmayışından kaynaklandığını söyledi.

Şeklen olanı söylemediğini de ifade eden Cemil Çiçek, "Bilimsel anlamda, demokratik standartları yüksek ülkelerdekine benzer bir muhalefet olmadığı için Türkiye zaman zaman bir kısım sıkıntılarla, yol kazaları ile karşı karşıya kalıyor. İnsanın nasıl iki ayağı varsa, demokrasinin de iki ayağı vardır. İktidar sağ ayaksa, iktidar sol ayaktır. Türkiye'nin uzunca bir zamandan beri muhalefet ayağı alçıdadır. Alçıda olduğu için içine metal çubuk koydular. Ama muhalefet dikiş tutmuyor. Dikiş tutmadığı için de Türkiye'nin demokratik gelişmesi engelleniyor. Benim her partiye saygım vardır. Niye Türkiye zaman zaman olağanüstü müdahalelere, anti demokratik gelişmelere doğru rampa yapmaya çalışıyor? Sebebi muhalefet ayağının bir türlü
alçıdan kurtulmayışıdır. Muhalefet olacaksanız halka gideceksiniz. Halk ile gönül bağını kuracaksınız, ben kurabiliyorsam, siz de kurabilirsiniz. Kurabilmenin yolu, halkın düşündüğü gibi düşünmektir. Halkın inandığı gibi inanmaktır. Halk neye öncelik veriyorsa, ona öncelik vermektir. Halka sırtını dönüp bir kısım güç odaklarından destek alarak varlığını sürdürmeye çalışmakla olmaz. İşte topal ördek misali Türkiye'de demokrasinin aksamasının en önemli sebebi muhalefet yokluğudur. Şeklen var ama bilimsel anlamda yok. Bilimsel anlamda muhalefet, benim yaptığım şeyleri beğenmiyorsa, 'Bu senin yaptığın yanlış, benim doğrularım bunlar' diye sıralayacak. Siz de iktidarın yaptığı mı, muhalefetin çözümleri mi doğru ona bakacaksınız. Ortada çözüm yok ki, meclis grubunda irade edilmiş yarım saatlik nutuk. Dünyanın neresinde bu kadar anlamsız, bu kadar gereksiz, bu kadar özdeyişten yoksun bir muhalefet anlayışıyla demokratik standartlar yukarı çıkıyor? Türkiye bu sıkıntıları yaşıyor, onun için AK Parti'nin sıkıntıları ikiye katlıyor. Bir taraftan muhalefet olmadığı için hem iktidar sorumluluğunu taşıyor, bir taraftan da muhalefetin boşluğunu kendisi doldurarak Türkiye'yi bir yerlere getirmeye çalışıyor. Türkiye bir yerlere gelmiştir, bulunduğumuz yer arzu ettiğimiz yer değildir. Daha ileriye götürülmesi lazım, bize yakışan budur" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 18:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?