3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Çiçek: Elinizi taşın altına koyun

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Akdağmadeni ilçesinde bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu. Çiçek, devletin dört duvar arasına sıkışıp kalmadan, sorunları yerinde tespit ederek çözmesi gerektiğini söyledi. 

Akdağmadeni'nde köy muhtarları ile bir toplantı düzenleyen Çiçek, devleti temsil eden herkesin, vatandaşın yüzünü ekşitecek tavır ve davranışlardan uzak durması gerektiğini kaydeden Çiçek, "Kimse vatandaşın yüzünü ekşitecek tavır ve davranış içine girmemeli. Biz suratı asık ve vatandaşı devlete küstüren memur tipi istemiyoruz. Biz devletin memurları olarak vatandaşa hizmet için bu koltuklarda oturuyoruz. Bizim yaptığımız hizmetler sayesinde vatandaş devletini kalbinde hissetmeli. Bizler görevimizi şeffaf ve hakkaniyet ölçüsünde yapmalıyız" dedi. 

Devletin dört duvar arasına hapsedilemeyeceğini, sorunların yerinde tespit edilip çözülmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, muhtarlardan da vatandaşın sorunlarına karşı duyarlı olmalarını istedi. Çiçek, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Köylere her hizmeti devletin götürmesi mümkündür ancak vatandaşların da devlete destek olması gerekir. Gelişme devlete vatandaş desteği ile olur. Her şeyi devletten beklemeyin. Benim valilik anlayışımda hangi köy veya belde devlete daha çok destek olursa oraya yapılacak hizmetlerde ben öncelik tanırım. Kendinize yapılacak hizmetlerde elinizi taşın altına koyun" dedi. 

Muhtarların şikayet ve isteklerini tek tek dinleyen Çiçek, beraberindeki kurum müdürlerine istekleri ve şikayetleri not almalarını söyledi. Çiçek, "Muhtarlarımızın sorunlarının çözüme kavuşup kavuşmadığını takip edeceğim. Biz 'istekleri not aldık bitti' anlayışı olmasın diyoruz. Sonuçlarını tek tek takip edeceğim. Sonra vatandaş 'Vali söz verdi, yapmadı' demesin. Bu konuda ilgili daire müdürlerimizden rapor bekliyorum" şeklinde konuştu. 

Toplantının ardından Muşallimkalesi köyüne geçen Çiçek, burada ORKÖY Projesi kapsamında 30 koyun ve 1 koç alan 12 çiftçiye sertifika dağıtım ve fidan dikim törenine katıldı. Yozgat'a dönüş sırasında Mehmetbeyli köyüne uğrayan Çiçek, burada atıl durumdaki deri fabrikasında incelemelerde bulundu. Çiçek ölü yatırımlar nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 18:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?