7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Çiçek ve Başer'den İŞGEM'e ziyaret

Yozgat Valisi Amir Çiçek ile Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası, Belediye Başkanlığı ve Valilik katkılarıyla kurulan İş Geliştirme Merkezi'ni (İŞGEM) ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İŞGEM Müdürü Vahit Bilgin, İŞGEM bünyesinde 27 iş yerinin bulunduğunu belirterek, iş yerlerinin tamamı dolduğunu söyledi. İş yerlerinde ilk etpta 135 işçinin istihdam edilmesi planlandığını kaydeden Bilgin, "Bugün itibariyle istihdam sayısı 200'e ulaştı. Bu sayının önümüzdeki günlerde artacağına inanıyoruz. Ancak, kalifiye eleman bulmada zorlanıyoruz" dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, ziyaret ettikleri testi üretim merkezinde yapılan çalışmaları inceleyerek, bu üretim merkezinin, Yozgat'ta yaşanan hediyelik eşya sıkıntısını çözeceğini dile getirdi. Vali Çiçek, girişimcilerin ilk adımı attığı bir yerin İŞGEM olduğunu vurgulayarak, "İşletmeler bir an da büyümüyor, işin tecrübesini kazanıp ondan sonra yatırım yapıyorlar. İŞGEM'i kurduğumuzda bir ara ümitsizlendik ama şu anda hediyelik eşyaları gördüğümüzde, Yozgat'ın, hem kültürel, hem el sanatlarına fayda sağlayacak bir merkez durumuna geldiğini görüyoruz. 27 iş yerinin tamamı doldu ve çalışmaya başladı. Kalifiye işçiye ihtiyaç var. Bunun tespitini yaptık. Meslek edindirme kursları açarak kalifiye eleman sıkıntısını çözeceğiz. Burada çalışanları tebrik ediyorum" diye konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de Yozgat testi kebabının, Yozgat adına tescilli bir yöresel kebap olduğunu belirterek, kebabın yapıldğı testilerin Yozgat dışında geldiğinin altını çizdi. Başer, "Bunun içinde İŞGEM'e yatırımcı davet ettik. Yozgatlı bir yatırımcımız testi üretimini yapacağını belirtti, şimdi burada hem testi üretimi gerçekleşiyor, hem de hediyelik eşya üretimi yapılıyor. İlimize gelen misafirler gittikleri yerlere Yozgat anısı olarak hediyelik eşyaları buradan temin edebilecekler" şeklinde konuştu.

Vali Amir Çiçek daha sonra deri çanta ve cüzdan üretim atölyesini gezerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 11:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?