6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Çiçek'ten onarım ekibine ödül

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve okullarda tadilat çalışması yaparak bir yıl içerisinde devlete 1 milyon 500 bin TL tasarruf sağlayan "Acil Onarım Ekibi", Vali Amir Çiçek tarafından takdirname ile ödüllendirildi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Milli Eğitim Müdürlüğü Acil Onarım Ekibini yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı takdirname ile ödüllendirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda düzenlenen törene Vali Amir Çiçek'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız katıldı.

Törende bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Acil Onarım Ekibi'nin 2007-2008 eğitim öğretim yılında 35 ilköğretim okulunun küçük onarım işini tamamladığını kaydetti.

170 ilköğretim okuluna çeşitli inşaat malzemesi yardımı yaptıklarını da ifade eden Vali Çiçek, “Bu kapsamda yapılan çalışmalar çerçevesinde toplam 181 bin 483 TL malzeme alımı ve iş yapılmıştır. Yapılan bu iş bayındırlık birim fiyatlarına göre yaklaşık maliyeti 1 milyon 700 bin TL'dir. Acil Onarım Ekibi devletimize 1 milyon 500 bin TL tutarında katkı sağlamıştır" dedi.

Acil Onarım Ekibi'nin 2008-2009 eğitim öğretim yılında yapacakları çalışmalar için 155 bin TL tutarında malzeme alındığını ifade eden Vali Çiçek, "Bu malzemelerle 21 okulumuzun onarımı yapılmış, 85 okulumuza da malzeme yardımında bulunulmuştur. 2008-2009 eğitim öğretim yılından bugüne kadar yapılan onarım için bayındırlık birim fiyat değeri 300 bin TL'dir" dedi.

Acil Onarım Ekibi'nde çalışanların tamamının 657 sayılı devlet memuru statüsünde olduğunu hatırlatan Vali Çiçek, "Bu memurlarımız el becerilerini kullanarak eğitime büyük katkı sağlamaktadır. Memurlarımızın kimi sıva, kimi boya badana, kimide su tesisatçısıdır. Biz her zaman kamu görevlilerinin görevlerini en iyi şekilde yapmasını istiyoruz. Bu memurlarımız masa başında oturmak yerine çalışmayı tercih etmişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizde bunları manevi değeri olan takdirname ile ödüllendiriyoruz. Maddi olarak da ödüllendireceğiz" şeklinde konuştu.
Vali Çiçek, konuşmasının ardından acil onarım ekibinde çalışan 16 kişiyi takdirname ile ödüllendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 14:25:01
Güncelleme :29 Ocak 2009 Perşembe 14:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?