3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Çiçek'ten OSB'ye teşekkür ziyareti

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yatırım yapan firmaları ziyaret etti.

Yozgat Valisi Amir Çiçek; Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şenol Taştan, Yerköy Kaymakamı Aydın Ergün ve Vali Yardımcısı Yakup Canpolat ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapan firma temsilcilerini ziyaret etti.

Ziyaretten sonra bir açıklama yapan Vali Çiçek, Yozgat'ın 5084 Sayılı Teşvik Yasası kapsamı içerisinde bir il olduğunu ancak bu teşvikten Yozgatlılar'ın yeterince yararlanamadığını belirterek, "Son aylarda Ticaret Sanayi Odamız, Belediyemiz ve Valilik olarak bizler, ilimize yatırımcının gelmesi için birçok çalışma yaptık ve bunu da başardığımıza inanıyorum. Son 10 ay içerisinde 10 tane yatırımcı, ilimizi tercih etti. Bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artacağını ümit ediyorum" dedi. Çiçek, bir yörenin daha hızlı gelişmesi için o yöredeki insanların kendi çabalarına ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bizim isteğimiz Yozgatlı vatandaşlarımızın kendi memleketlerine yatırım yapması ve sahip çıkmasıdır. Kendi vatandaşımız yöresini tercih ederse diğer yatırımcılar da arkasından gelecektir" dedi.

Yozgat TSO Başkanı Şenol Taştan da Yozgat'a gelen yatırımcı sayısının her geçen gün biraz daha arttığını belirterek kendisinin de 7 milyon dolarlık ambalaj fabrikası için çalışmalara başladığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2007 Pazartesi 18:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?