6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Çiçek'ten viyadük inşaatında inceleme

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren hattı birinci viyadük inşaatında incelemelerde bulunarak görevlilerden bilgi aldı.

Viyadük inşaatını inceledikten sonra bir açıklama yapan Vali Amir Çiçek, Yozgat-Sivas Hızlı Tren yolu inşaatının hızla devam ettiğini söyledi.Vali Çiçek, "Burada işlerin aksamaması ve herhangi bir bürokratik engel veya zorluk var mı onları tespit etmek amacıyla ziyaret ettim. Viyadük çalışmaları hızla devam ediyor. Bin 200 metre uzunluğundaki viyadükte 37 ayak bulunuyor. Müteahhit firma şuan bu ayakların yerleştirmelerini yapıyor. İnşaat çalışmalarının aksamadan çok iyi gittiğini gördük. İnşallah inşaat zamanında tamamlanacaktır. Burada çalışan tüm işçilere kolaylıklar diliyorum" dedi.

461 kilometre olan Ankara-Yozgat-Sivas demiryolu hattı tamamlandığında, Sivas-Ankara arası mevcut seyahat süresinin 12 saatten 2 saat 51 dakikaya, yaklaşık 21 saat olan İstanbul-Sivas arası ulaşımın da 5 saat 49 dakikaya inecek. Yozgat-Ankara arasının ise toplam 50 dakikaya düşeceği öğrenilirken, 13 Mart'ta temeli atılan Yozgat-Sivas yönü hızlı tren hattı projesinin bin 80 günde tamamlanacağı öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 20:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?