6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Çiftçi ekonomik paket bekliyor!

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, yaşanan ekonomik krizin çiftçiyi de etkilediğini belirterek, hükümetin esnaf ve kobiler için yaptığı ekonomik paket gibi çiftçiler içinde bir ekonomik paketin hazırlaması gerektiğini söyledi.

Yaşanan ekonomik krizin çiftçiyi daha fazla etkilediğini belirten Yozgat Ziraat Odası Başkanı Açıkgöz, "Çiftçimizin büyük bir bölümü ekinini ekerken gübre atamadı, kriz olduğu için şuanda bahar gübresi dediğimiz üst gübresini de atamıyor. Mevsim itibariyle kar ve yağmur çok güzel yağdı, toprak suya doydu ancak, ekilen ekinin gübre ile desteklenmesi gerekiyor" dedi.

Hükümetin hazırladığı ekonomik pakette, çiftçinin Ziraat Bankasına olan borçlarının yıllara yayıldığına değinen Açıkgöz, "Ziraat Bankasına borcu bulan çiftçi sayısı fazla değildir. Bu nedenle, tüm çiftçileri kapsayabilecek bir ekonomik paketin hazırlanması gerekir. Çiftçinin mazot ve gübre alması sağlanır, ürettiği ürünler desteklenirse çiftçi krizden kurtulur. Geçtiğimiz yıl bu aylarda buğdayın kilogramı 70 kuruşa satılırken, bu yıl 40 kuruş civarındadır. İnşallah bu yıl buğday fiyatları değerinde açıklanır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 22:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?