7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Çiftçi taban fiyatı bekliyor

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, hububat taban fiyatının açıklanmamasından dolayı çiftçinin tedirgin olduğunu söyledi.

Açıklamalarda bulunan Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, çiftçilerinin sabırsızlıkla beklediği 2008 hasat döneminin başladığını söyledi. Türkiye’nin bir çok yerinde hububat hasat döneminin sona ermesine rağmen İç Anadolu Bölgesi ve Yozgat'ta yeni başladığını ifade eden Açıkgöz, “Çiftçimiz bol ürün beklemektedir. Ancak 2008 yılı hububat taban fiyatının açıklanmaması, çiftçimizi tedirgin ve endişelendirmektedir" dedi.

Hububat taban fiyatının açıklanmamasından dolayı çiftçinin, tüccarın insafına bırakıldığını dile getiren Yozgat Ziraat Odası Başkanı Açıkgöz, "Çiftçilikte, mazot ve gübre fiyatları çok yükseldi. Bu nedenle hububat taban fiyatının en az 65 YKr olması gerekir. Bu rakamın altında fiyat açıklandığı takdirde, bir çok çiftçimiz önümüzdeki yıl tarlasını ekemeyecektir" dedi.

Yozgat'ta hasat sezonun yeni başlamasıyla birlikte dane kaybına da dikkat çeken Açıkgöz, "Ekinlerini biçtiren çiftçilerimiz mutlaka dane kaybını dikkat etmelidir. Dane kaybının fazla olduğu durumlarda biçerdöver operatörlerini uyarmalıdır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 18:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?