5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Çiftçide büyük sevinç

Yozgat Ziraat Odası Başkanı Süleyman Çatalyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan mazot desteğinin, çiftçiye büyük ölçüde rahatlama getireceğini söyledi.

Mazot desteği uygulamasının 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere 1 litre mazotta 300 lira desteğin, çiftçi için çok önemli olduğunu vurgulayan Çatalyürek, "Bu destekten Doğrudan Gelir Desteği’nden yararlanan çiftçiler faydalanacak. DGD alamayan çiftçiler bu destekten yararlanamayacaklar. Ayrıca mazot desteğinden yararlanacak çiftçilerimiz mutlaka ziraat odalarında kayıtları bulunacak, ayrıca kullandıkları mazotun faturasını muhafaza edeceklerdir" dedi.

Türkiye çapında yapılan hesaplamalara göre bir çiftçinin nadas, ekim ve ürün biçmesi dahil bir dekarda 6 ile 12 litre arasında mazot kullandığını ifade eden Çatalyürek, "Bakanlık ortalama olarak 1 dekara 8 litre hesaplamıştır. Bunu da litre başına 300 bin lira ile çarptığımızda bir çiftçimiz bir dekar alan için 2 milyon 400 bin lira mazot desteği alacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 15:27:36
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 11:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?