6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Çiftçiler icra kıskacında

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Ovakent kasabasında geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşların tamamı elektrik borçlarından dolayı icralık oldu.

Belde halkının elektrik borcu toplam 14 milyon TL'yi buldu. Elektriğe ve diğer girdilere sürekli zam yapılırken pancar fiyatının aynı kalması ise Ovakentlileri perişan etti. Arazilerine 1980 tarihinden bu yana pancar ektiklerini fakat 2004 yılından bu yana elektrik parasını ödeyemediklerini belirten çiftçiler, en az borcun 60 bin TL'yi bulduğunu kaydetti.

Faizler eklendiğinde toplam tutarın ana borçlarının 5-8 katına kadar ulaştığını kaydeden çiftçiler, "Kasabamız içerisinde borcunun tamamı 600 bin TL'yi
bulan hemşehrilerimiz var. Yaklaşık olarak 5 yıldır elektrik şirketi yetkilileri gelip elektriğimizi kesip mühür vuruyor. Onlar kasabayı çıkmadan biz hapis pahasına mührü kırıp elektriği geri açıyoruz. Başka çaremiz yok" dedi.

"YAPILANDIRMA İSTİYORUZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a bir mektup yazdıklarını da söyleyen Ovakentliler, "Biz konuyu hemşehrimiz olan Bakan Taner Yıldız'a da taşıdık. Başbakanımızın Kayseri'ye gelişinde, 'Kayseri'ye gidip su istiyoruz' diye pankart ve dövizler açtık. Başbakanımız, 'Yemliha Barajı 10 kilometre uzaklıktadır, size suyu oradan getireceğim' dese de bir sonuç elde edemedik. Perişan durumdayız. Bizim isteğimiz borcumuzun faizi silinsin ve ana parayı ödemede kolaylık sağlansın. Bu borç ancak böyle ödenebilir" ifadelerini kullandı.

"JANDARMA KOVALIYOR, BİZ KAÇIYORUZ"

İcra işlemlerinin başladığını belirten çiftçiler, kasaba sınırları içerisinde toplam 15 bin dekar şeker pancarı ekili olduğunu belirterek, "Biz bu işin içerisine girdik fakat çıkamıyoruz. Tüm kasabalının ortalama 14 milyon TL borcu var. Artık traktörlerimize, özel araçlarımıza icra ile el konulmaya başlandı. Traktörlerimizin plakalarını söküp iş yapıyoruz. Hacizlerden sonra artık bizlere cezaevi yolu görünecek. Kasabamızın tamamı elektrik borcundan dolayı cezaevine girecek" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 16:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?