7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Çiftçiler şükür duasına çıktı

Yozgat'ta yoğun kar yağışına sevinen çiftçiler, şükür duasına çıktı.

Yozgat'ın Divanlı köyündeki vatandaşlar, yoğun kar yağışının ardından bereketli bir yıl geçireceklerini umarak şükür duasına çıktı.

Köyde düzenlenen şükür duası törenine Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, yönetim kurulu üyeleri ve köy halkı katıldı. Divanlı Camii'ndeki cuma namazı öncesi okutulan mevlidin ardından cami dışına çıkan köy halkı, imam eşliğinde şükür duası etti.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, 2007 yılının çok kurak geçtiğini belirterek, "2008 yılı yoğun kar yağışları ile başladı. Hem ocak ayında hem de şubat ayında ilimiz yoğun kar yağışı aldı. Yağmur yağmadığında yağmur duasına çıkıyoruz, şimdi bol yağış aldığımız için şükür duasına çıktık" dedi.

Yağan kar ile birlikte 2008 yılından bereketli ürünler beklediklerini ifade eden Açıkgöz, "Doğrudan gelir desteği ve çiftçimizin alacağı hububat destek primleri zamanında ödenirse çiftçilerimiz zamanında gübresini atacak, tarlasını daha iyi işleyecektir. Bu nedenle hükümetten çiftçi desteklerini bir an önce ödemesini bekliyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 15:36:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?