6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Çiftçiler süneye karşı bilinçlendirildi

Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde köy muhtarları ve çiftçiler, süne ve kımıl ile mücadele hakkında bilgilendirildi.

Şefaatli ilçesinde düzenlenen süne ve kımıl ile mücadele bilgilendirme toplantısına Şefaatli Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Zeki Bozkrurt, Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, Şefaatli İlçe Tarım Müdürü Adil Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Şükrü Parlak, TMO Şefaatli Ajans Müdürü Doğan Kayaarslan, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, süne ile mücadelede çiftçi ve tarım il-ilçe müdürlüklerinin ortak çalışmalarının çok önemli olduğunu söyledi. Ertuğrul, "Teknik elemanlarımızın yapacağı çalışmalarının ardından ilaçlama eşiğinin üstünde süne yoğunluğu bulunan arazilerde ilaçlama çalışması yapılacak. Ancak bu arazilerin sahibi olan çiftçiler tarım il ve ilçe müdürlüklerince bilgilendirilecek, bu bilgiler doğrultusunda ilaçlama yapılması gereken alanları mutlaka yer aletleri ile ilaçlamaları yapacaktır" dedi.

Tarımsal destekler konusunda da bilgiler veren Tarım İl Müdürü Ertuğrul, çiftçilerin desteklemeler hakkında il ve ilçe müdürlüklerine başvurarak desteklemeler hakkında bilgi alıp, kendilerine uygun destekleme türünden yararlanabileceklerini kaydetti.

Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğü'nden görevli teknik elemanlardan Salih Seren ve Sefer Akdere, süne ile mücadele hakkında katılımcılara bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 18:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?