6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Çiftçiler ürünlerini TMO'ya veriyor

Yozgat'ın Yerköy TMO Şube Müdürlüğü, bu yıl 60 bin 291 ton hububat alımı yaptı.

Yozgat'ta tüccarların hububata düşük fiyat vermesinden dolayı çiftçiler tüm ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) teslim ediyor. Geçen yıl fazla bir alım yapmayan Yerköy TMO Şube Müdürlüğü alım yapmaya başladığı 26 Haziran 2009 tarihinden bugüne kadar 60 bin 291 ton hububat alımı yaptı.

TMO yetkililerinden alınan bilgiye göre Yozgat'ta açık bulunan Yerköy, Sekili, Saray, Şefaatli, Sarıkent, Sorgun, Yozgat ve Osmanpaşa TMO Ajans müdürlüklerinde günlük 5 bin ton alım yaptığı belirtildi.

Alımların sabah saat 07.00'te başlayıp akşam saat 20.00'ye kadar devam ettiğini belirten yetkililer, "Çiftçilerimizin hiçbir tereddüttü olmasın. TMO, çiftçinin getirdiği tüm ürünleri alacaktır. Tüccar çiftçinin ürününü düşük fiyata aldığı için bazı günler TMO'da yığılmalar olmaktadır. Ancak en fazla bekleyen çiftçimiz 2 gün beklemektedir. Çiftçilerimizin sırada beklerken sabırlı olmalarını istiyoruz. Tüm ürünler alınacaktır. TMO çiftçinin buğdayını 42 ile 50 kuruş arasında değişen fiyatlarla almaktadır" dedi.

Hasadın başladığı yere göre TMO ajans müdürlüklerinin açıldığını ifade eden yetkilileri, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesi ve Doğankent beldesindeki TMO'nun önümüzdeki günlerde açılarak alımlara başlayacağını bildirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 18:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?