5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Çiftçiler yarışmada ter döktü

YOZGAT'TA KADIN ÇİFTÇİLER BİLGİ YARIŞMASINDA TER DÖKTÜ

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın çiftçilerinin birbirleriyle kaynaşması için düzenlediği "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışması Yozgat'ta yapıldı.

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen "Kadın Çiftçiler" yarışmasına 5 ilçeden 10 kadın çiftçi katıldı. Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi VİP Salonu'nda düzenlenen yarışma Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Tarım İl Müdür Vekili Recep Karagöz, Tarım İl Müdürlüğünde Şube Müdürleri, Ziraat Odasından temsilciler ve yarışmacıların yakınları katıldı.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Tarım İl Müdür Vekili Recep Karagöz, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından, Kadın Çiftçilere götürülen eğitim yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda kadın çiftçilerin performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarım sağlamak ve girişimcilik ruhunu artırmak amacıyla 2004 yılından beri bu yarışmanın düzenlendiğini belirterek, yarışmada birinci olan ekibin 2 Haziran 2010 tarihinde Çorum'da yapılacak bölge yarışmasında Yozgat'ı temsil edeceğini söyledi.

Daha sonra konuşan Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, bu tür yarışmalara büyük önem verdiklerini belirterek, "Tarım alanında ülkemiz kendi kendine yeten ülkelerden bir tanesidir. Ülkemizde yapılan tarım ve hayvancılıkta kadınlarımızın rolü büyüktür. Bu yarışmaya katılan çiftçilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan yarışma sonunda sorulan 15 soruda 13 doğru cevap veren Merkez Başıbüyüklü Köyü ve Boğazlıyan Güveçli Köyü birinci oldu. Yedek sorularda da eşitlik bozulmayınca çekilen kura sonucunda Merkez Başıbüyüklü Köyünden Mercan Ekici, İlknur Kılıç birinci seçildi.

Yarışmada dereceye giren kadın çiftçilere çeşitli hediyeler verildi.

YOZGAT'TA KADIN ÇİFTÇİLER BİLGİ YARIŞMASINDA TER DÖKTÜ
YOZGAT'TA KADIN ÇİFTÇİLER BİLGİ YARIŞMASINDA TER DÖKTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 17:55:03
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 18:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?