6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Çiftçilere biçerdöver uyarısı!

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, ekinlerin biçilmesi sırasında dane kaybını önlemek için mutlaka biçerdöverlerin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, buğday hasadının başladığı köylerde çiftçileri ziyaret ederek, biçerdöverlerin dane döküp dökmediğini kontrol etti.

Çiftçinin bir yıl boyunca emek verdiği ürünlerin en iyi şekilde hasat edilmesi gerektiğini belirten Açıkgöz, "Biçerdöver operatörleri gerekli özen ve hassasiyeti göstermelidir. Biçerdöver operatörlerinin gerekli hassasiyeti göstermemesi durumunda çiftçilerimiz odamıza ve Tarım İl Müdürlüğü'ne şikayet etmeleri halinde gerekli cezai işlem uygulanacaktır" dedi.

Biçerdöver operatörlerinin daha fazla alan biçmek için tarlada hızlı devirde biçim yaptıklarında dane kaybının fazla olduğunu dile getiren Açıkgöz, "Özellikle sulak alanlarda ekinin sık ve verimin yüksek olduğu yerlerde biçerdöver tam tabla boyu biçim yaptığında da dane kaybı çok fazla olmaktadır. Bu nedenle biçer döverler yavaş hareket etmelidir. Biçerdöverden tarlaya her düşen dane bir milli servettir. Bu nedenle herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Çiftçinin bir yıl boyunca verdiği emeği biçerdöver operatörlerinin heba etmesini istemiyoruz. Bu nedenle çiftçilerimiz ekinlerini biçtirirken mutlaka ve mutlaka tarlasını kontrol etsinler" diye konuştu.

Biçerdöverlerin ekin biçme fiyatlarının da belirlendiğini ifade eden Açıkgöz, "Sulak alanlarda dekar 6,5 TL'den biçilirken, kuru alanların dekar 6 TL'den biçilecek. Çiftçilerimiz, ekinlerini biçtirirken, ödemelerini bu fiyatlara göre yapacaklar, bundan fazla ücret ödemeyeceklerdir" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 12:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?