5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Çiftçinin evraklarını ücretsiz dolduruyor

ÇİFTÇİLERİN MAZOT VE GÜBRE DESTEK EVRAKLARI ÜCRETSİZ DOLDURUYOR

Yozgat'ın Sorgun İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı, çiftçilerin, mazot ve gübre desteğinden yararlanmak için hazırladıkları dosyayı ücretsiz dolduruluyor.

Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık Sorgun'da odalarına kayıtlı yaklaşık 10 bin çiftçi olduğunu belirterek ,"Oda olarak çiftçilerimize daha iyi hizmet etmek için gayret gösteriyoruz. Bir çok çiftçimiz, gübre ve mazot desteğinden yararlanmak için tarım ilçe müdürlüğüne verecekleri dosyaları dışarıda ücret karşılığı doldurtuyorlardı. Bunun için odamıza 4 geçici eleman alarak çiftçi dosyalarını ücretsiz dolduruyoruz. Çiftçilerimizde bunundan memnun kalıyor. Yine oda olarak süne, kımıl mücadelesinde kulunlanılan, tarım ilaçlarını maliyetine satarak, çiftçimize yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Dolu ve yangınlara karşı ürün sigortasının yaygınlaşması gerektiğini ifade eden Tuzlacık, "Son bir ay içerisinde yedi köyümüzde ekili alalar doludan zarar gördü. Eğer sigorta yapılmış olsaydı bugün çiftçimizin bu zararı karşılanacaktı. Bu yüzden bütün vatandaşlarımızı özellikle çiftçilerimizin ürün sigortası yapmaları konusunda biraz daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 12:36:05
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 12:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?