6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Çiftçinin yüzü gülüyor

Yozgat'ta yağışların bol olması çiftçinin yüzünü güldürdü.

Geçtiğimiz yıllarda havaların sürekli kurak geçmesinden dolayı büyük sıkıntı yaşayan Yozgat çiftçisi, bu sene mutlu. Bu yıl yağışların bol olmasından dolayı çiftçinin yüzü gülerken, hububatta rekoltenin yüksek olmasının yanı sıra meyvecilikte de verimin yüksek olduğu öğrenildi.

Yozgat'a bağlı Lök köyünde kaysı üretimi yapan Kemal Ertuğrul, bahar aylarında bazı ağaçları don vurmasına rağmen verimin bu yıl oldukça yüksek olduğunu söyledi. Ertuğrul, "Kaysı, elma ve armutlarda verim çok yüksek. Üzüm bağlarında da yağışlardan dolayı verim yüksek olacak" dedi.

Hasat döneminin başlamasına rağmen yağışların devam ettiğini belirten Ertuğrul, "Bu dönemde yağan yağmurlar biraz daha tehlikeli olmakta. Sel baskınları olabiliyor, dolu düşüyor. Şuan çiftçinin en çok korktuğu ve çekindiği dolu düşmesidir. İnşallah çiftçiler, hiçbir zarar olmadan ürününü alır" diye konuştu.

Her yıl bu aylarda derelerin tamamen kuruduğunu dile getiren Ertuğrul, "Temmuz ayında derelerden hala sular akmakta. Barajların tamamı yüzde yüz doluluk oranında, hiçbir eksilme yok" şeklinde konuştu
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 11:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasat IP: 78.168.186.xxx Tarih : 20.07.2009 23:07:08

Allah daha cok versin kemal amca:D..