30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Çiftçiye eğitim desteği

YOZGAT PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİN'DEN ÇİFTÇİYE EĞİTİM DESTEĞİ

Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi, Sarıkaya’da çiftçilere pancar tarımı hakkında eğitim semineri verdi.

Sarıkaya Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatif Müdürü Yılmaz Ayaslı, çiftçilerin en iyi hizmet ve bilgi ile donatılması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Ses Vanderhane Firması’nın Konya, Çumra ve Kayseri Şeker'in pancar tohumlarını karşıladığını belirten Ayaslı "Bölgemizde düzenleyeceğimiz seminerlerde pancar tarımı, münavebe ve tohum çeşitleri anlatılacak. Geçen yıl Sarıkaya bölgesinde yapılan tarla denemesinde çiftçilerimize uygulamalı olarak anlatılmıştı. Bölge çiftçisine daha yüksek verim ve daha iyi kalitede pancar almasını sağlamak için seminer düzenleme ihtiyacı oluştu. Bölge verim ortalamamız dekar başına 6 tondur. Bu verimi 7-8 ton'a çıkarmayı hedefliyoruz. Bu bilgilendirme toplantısını Sarıkaya'dan sonra Kadışehri, Sorgun ve Şefaatli ilçelerimizde de düzenleyeceğiz" dedi

Ayaslı, kooperatif olarak köylerden ve kasabalardan seminere katılmak isteyen çiftçilere araçlar kiraladıklarını da ifade ederek, "Seminerlere katılmak isteyen çiftçilerimizi ücretsiz getirip köy ve kasabalarına geri bırakıyoruz. Kooperatifimiz 2000 yılında kuruldu, son iki yılda büyük bir atağa geçerek gelişmeye başladı. Dünya firmalarını çiftçilerimizin bilgilendirilmesi amacıyla bölgemize getirmeye başladık bundan sonra bu çalışmalar daha sık yapılacak "diye konuştu.

YOZGAT PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİN'DEN ÇİFTÇİYE EĞİTİM DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 15:02:01
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 18:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?