7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Danışma Komisyonu toplandı

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü Danışma Komisyonu, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız başkanlığında toplandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız'ın yanı sıra müdür yardımcıları, şube müdürleri ve komisyon üyesi okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Gamsız, amaçlarının öğrencilerin iyi bir eğitim almalarını sağlamak ve il eğitim başarı seviyesini yükseltmek olduğunu söyledi.

Gamsız, "Daha önce düzenlenen il danışma toplantısında aldığımız kararların büyük çoğunluğu uygulamaya konmuştur. Bunlardan 4 tanesini uygulanamadı, bunlarında uygulanmasını sağlayacağız" dedi.

İl eğitim başarı seviyesini yükseltmek amacıyla ortaöğretim kurumlarına yönelik her ay bir deneme sınavı yaptıklarını belirten Gamsız, "Sınav sonuçları gelmekte ve komisyon üyeleri tarafından değerlendirilmektedir. Öğrencilerin hangi konularda eksikleri varsa onun giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, bünyesinde kurslar düzenliyoruz. Düzenlediğimiz kurslara 15 bin kişi katılmıştır ve kurslarımız devam etmektedir" dedi.

Yeni projeler üzerinde de çalıştıklarını ifade eden Gamsız, "Bunlardan bir tanesi matematik olimpiyatlarıdır. Bu projemiz bakanlığımız tarafından kabul edildi ve gerekli desteklerde verilmektedir. Bu projede amacımız, matematiği öğrencilerimize sevdirmek, başaramayan öğrencilerimizin eksiklerini tespit etmektir. Yine ikinci bir projemiz Türkçe'yi güzel konuşma ve yazma konusundadır. Burada da amacımız, öğrencilerimizin, gençlerimiz ve halkımızın, konuştuğumuz dili güzel, anlaşılır bir şekilde kullanmasını sağlamaktır" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sadece öğrencilerin değil, anne ve babaların eğitilmesi konusunda da çalışmalarının bulunduğuna değinen Gamsız, "Okullarımızda seminerler düzenleyip, öğrencilerimizin sorun ve isteklerini, anne ve babalarından beklentilerini rahatça söyleyebilecekleri tartışmalı toplantılar düzenleyeceğiz. Toplantılarda çıkan sonuca göre çalışmalar yapacağız. Öğrencilerin başarısına ailenin ve okulun etkisini belirlemek, ortada bir problem varsa onu çözmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 18:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?