8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Daştan KOBİDES istedi

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şenol Daştan, KOBİ'lere verilen desteğin yetersiz olduğunu ileri sürerek, köylerin kalkınması için uygulanan KÖYDES, beldelerin kalkınması için uygulamaya konulan BELDES gibi, KOBİ'lerin de kalkınabilmesi için de ''KOBİDES'' projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Daştan, KOBİ'lerin, piyasalarda değişen şartlara hızlı uyum sağlayabilmeleri, bölgesel kalkınmaya katkıları ve büyük işletmelerin fidanlarını oluşturmalarından dolayı ülke gelişimi için önemli kuruluşlar olduğunu ifade etti. Ülkemizde KOBİ'lerin ekonomiye katkılarının anlaşılmasına karşılık, gelişen dünya piyasalarına entegrasyonun sağlanması yönünde gerekli adımların atılmadığına dikkat çeken Daştan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Bugün AB ülkelerinde tüm yardımların yüzde 10'u KOBİ'lere kullanılmaktadır. Bu ülkelerde KOBİ'lere verilen hibe destekler GSMH'nın yüzde 6'sına denk gelirken ülkemizde KOBİ'lere verilen destek GSMH'nın maalesef yüzde 1 oranına bile yaklaşmamaktadır. İmalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 99,6'sını KOBİ'ler oluşturduğuna göre, bu işletmelerin dünya KOBİ'leri ile rekabet edebilecek düzeye ulaştırılması ülkemiz ekonomisi için bir zorunluluk haline gelmiştir. Ülkemizde başarı ile uygulanan köylerimizi geliştirmeye yönelik KÖYDES projesi ve beldelerimizi geliştirmeye yönelik BELDES projesi gibi KOBİ'lerimizi geliştirmeye yönelik KOBİDES projesinin uygulanması gerekmektedir.''

Daştan, uygulanacak KOBİDES ile KOBİ'lere vergi, SSK pirimi indirimi uygulanıp, teşviklerin artırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 10:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?