5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Defineciler gazdan zehirlendi

YOZGAT'TA DEFİNE ARAYAN 3 KİŞİ GİRDİKLERİ TÜNELDE METAN GAZINDAN ZEHİRLENDİ

Yozgat'ın Sorgun İlçesine bağlı Bahadın Kasabası, Zeynel Höyüğü'nde izinsiz define aramak için tünel kazan 3 kişi, biriken metan gazından zehirlendi. Defineciler, Jandarmadan bizi kurtarın diye yardım istedi.

Edinilen bilgiye göre dün gece saat 01.00 sıralarında Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Kasabası Zeynel höyüğünde meydana gelen olayda, daha önce de aynı yerde define arayan S.K (38), N.G (31) ve M.B (41) tekrar define ararken, girdikleri tünelde biriken metan gazından zehirlendi. Höyükte yaklaşık 7 metre derinliğinde, 15 metre uzunluğundaki tünelde kazı yaparak ilerlemeye başlayan defineciler, tünelde biriken metan gazından zehirlendiler. Durumu fark eden M.B ve N.G tünelden çıkmak istedi. Ancak S.K (38)

içeride baygınlık geçirdi. Bunun üzerine tünelin ağzına kadar güçlükle gelebilen Nimetullah Gündüz (31) cep telefonuyla Sorgun İlçe Jandarma Karakolu nöbetçi komutanı arayıp, "Komutanım bizi kurtarın, ölüyoruz. Daha önce bizi yakaladığınız yerdeyiz" diyebildi.

İhbar üzerine Jandarma, olay yerine ambulans, kepçe ve Sivil Savunma ekipleri intikal etti. Tünel içerisinde kalan Satılmış Karahan, Bahadın Belediyesinde çalışan amsulans şoförü Arslan Özcan tarafından çıkardı. Ambulansla Sorgun Devlet Hastanesi kaldırılan defineciler tedavi altına alınırken durumu ağır olan Satılmış Karahan, Ankara'ya sevk edildi.

Definecilerin daha öncede izinsiz define aradığı ve yakalandığı belirtildi.

YOZGAT'TA DEFİNE ARAYAN 3 KİŞİ GİRDİKLERİ TÜNELDE METAN GAZINDAN ZEHİRLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 12:55:03
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 13:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?