3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Demirer iktidar projelerini anlattı

Demokrat Parti (DP) Yozgat 1. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Taner Demirer, DP'nin baraj sıkıntısının olmadığını, iyi bir seçim kampanyası ile yüzde 15 civarında olan oy oranlarını yüzde 20 seviyelerine çıkaracaklarını söyledi.


DP olarak 22 Temmuz'da yapılacak seçimlere iyi bir seçim kampanyası ile hazırlandıklarını belirten Prof. Dr. Demirer, "Seçimler için önce il ve ilçe yönetimleriyle birer toplantı yaptık, çalışma stratejimizi belirledik. Bizim hedefimiz seçim öncesi bütün halkımıza ulaşmak, herkesin elini sıkmak, girebildiğimiz her eve girmek, yapacaklarımızı anlatmaktır" dedi.


Bu seçimin partilerden ziyade adayların seçimi olacağını ifade eden Demirer, "Hemşehrilerimiz adayların özelliklerine bakacak. Yozgat'ın iş yapabilecek, Yozgat'ı, Ankara'yı, Türkiye'yi, Amerika'yı, Avrupa'yı bilen, yabancı dili olan, iyi yetişmiş milletvekillerine ihtiyacı var. Memur milletvekili dönemi artık sona erdi. Bizim memur milletvekiline ihtiyacımız yok. Bize el kaldıran değil, el kaldırtacak milletvekili gerekli. Bakan olabilecek, komisyon başkanı, komisyon üyesi olacak milletvekillerine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

 
Yozgat'ın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesini sağlayacak projeler hazırladıklarına değinen Demirer, "Özellikle ben sağlık konuları üzerinde çalışıyorum ve ağırlıklı olarak sağlık politikaları üzerinde duruyorum. Bu nedenle ilimize çok büyük bir kanser tedavi merkezi kurulması, mevcut rehabilitasyon merkezinin büyütülerek referans merkezi haline getirilmesi, hastanelerin yenilenmesi ve modernize edilmesi, Bozok Üniversitesi bünyesinde tıp, ziraat, hukuk ve veterinerlik fakültelerinin kurulması yönünde çalışmalarımız olacak. Bu fakültelerin kurulmasıyla birlikte şehrimiz bir üniversite şehri haline gelecektir. Bu da ilimizin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. İlimize Kültür Bakanlığı'na bağlı büyük bir şehir kütüphanesi kurulması projemiz var. Ayrıca termal gücün ve yeraltı kaynaklarının kullanılması yönünde de projelerimiz mevcut" diye konuştu.

 
Yozgat'ın, İç Anadolu'da en geri kalmış illerden bir tanesi olduğunu belirten Demirer, "İlimiz yeterince yatırım alamamaktadır. Bizim amacımız Yozgat'a gelen yatırımı artırmaktır. Ama yatırımı artırmak lafla olmuyor. Milletvekili yeteneği son derece önemlidir. Milletvekili projeleri takip edecek, yurtdışından gelen yatırımları söküp Yozgat'a getirecek, direk yatırım bazında ilimize girdi sağlayacak. Benim en önemli hedefim bu çünkü Yozgat'ın en büyük problemi işsizliktir. Ülke genelinde işsizlik oranı yüzde 10-12 olarak verilirken Yozgat'taki rakam yüzde 25 dolaylarındadır. İç Anadolu en fazla işsizlik Yozgat'tadır, bu nedenle de sürekli göç vermektedir. Göçü durdurmanın tek yolu istihdamı artırıcı çalışmalar yapmaktan geçmektedir" dedi.


Son olarak Doğru Yol Partisi ile Anavatan Partisi'nin birleşememesinin tabanda bir burukluk yaşanmasına neden olduğunun altını çizen Prof. Dr. Taner Demirer, "Tabanda bir birleşme beklentisi doğdu ancak gerçekleşmedi. Bu birleşme tamamen bitmiş değildir, seçimden sonra birleşme süreci devam edecek. İnşallah bu 2 parti seçimden sonra yapılacak büyük kongrede tekrar DP çatısı altında birleşir" açıklamasını yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 12:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?