30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

'Deprem Dede' Yozgat'ta

'DEPREM DEDE' YOZGAT'TA

Eski Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü ve Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" ve "Afet Zararlarını Azaltma Programı" kapsamında çalışmalar yürütmek üzere Yozgat'a geldi.

Önce Yozgat Valisi Necati Şentürk'ü makamında ziyaret eden Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, daha sonra valilik toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenleyerek, "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" hakkında bilgi verdi. Basın toplantısına Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra Vali Yardımcısı Nazife Yüceldi Aktaş ve bazı daire müdürleri katıldı. Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi'nin amacının olası afet zararlarını azaltmak olduğunu belirten Işıkara, "Kızılay şubeleri aracılığıyla yerelde

kurumlararası iş birliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplum liderleri, muhtar, öğretmen, din görevlisi, toplum destekli polisler aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olmak ve sosyal sorumluluk bilincini oluşturmaktır. Ayrıca programın bir afet sonrası Türk Kızılayı başta olmak üzere yardım kuruluşlarının düzenlediği müdahale ve yardım operasyonlarının daha etkin ve hızlı sürdürülmesine destek olacağı öngörülmektedir" dedi.

Işıkara, depremde zararları kalitesiz yapıların artırdığını belirterek, "Yapı denetimlerinin artık çok iyi yapılması gerekir. Şu anda yapı denetimlerini özel firmalar yapmaktadır. Bu firmalardan bazıları yapıyı görmeden rapor veriyor. Bunların iyi denetlenmesi, bu tür istismarların önlenmesi gerekir" diye konuştu.

'DEPREM DEDE' YOZGAT'TA
'DEPREM DEDE' YOZGAT'TA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 13:49:04
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 19:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?