7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Dere ıslah çalışmaları başladı

Yozgat'ın Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, ilçe merkezinden geçen derede ıslah çalışması başlatıldığını söyledi.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Sarkaya'nın kaplıca turizmi açısından Yozgat'ın en önemli ilçelerinden biri olduğunu söyledi. Kaplıcalardan akan atık suların ilçe merkezinden geçen derede toplandığını ifade eden Erbir, bununda görüntü kirliliğine neden olduğunu belirtti.

Devlet Su İşleri İlçe Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda derede ıslah çalışması başlatıldığını kaydeden Erbir, “İlçe merkezinden geçen dere uzunluğu 8 kilometredir. Geçtiğimiz yıllarda merkezde 200 metrelik bir alanda ıslah çalışması yapıldı. Bu yıl ise insanların yoğun olduğu bölgelerde yaklaşık 1 kilometrelik kısımda dere ıslah çalışması sürüyor. DSİ'nin çalışması tamamlandığında, belediye olarak dere kenarlarında yeşillendirme çalışması yapıp, park ve gezinti alanları oluşturacağız. Amacımız kaplıca turizmi için ilçemize gelen insanlarımızın oturup dinlenebilecekleri alanlar oluşturmak, ilçemizi temiz ve yeşil bir ilçe haline getirmektir" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 13:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?