6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Dereceye girenler ödüllendirildi

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilim şenliğinde, yıl içerisine öğrencilerin hazırladıkları proje çalışmaları sergilendi. Şenlik kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okul, öğretmen ve öğrenciler ise ödüllendirildi.

Yozgat Kız Meslek Lisesi salonunda düzenlenen serginin açılışına Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında, sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesinin gerektiğini söyledi.

Gamsız, "Okullarda düzenlenen proje yarışmasıyla gençlerimizin düşünce gücünü, hayalini ve yapmak istedikleri çalışmaları görebiliyoruz. Yapılan projelerde bir çoğu Türkiye genelindeki yarışmalara katılmıştır. Yaptıkları çalışmalardan dolayı öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okul müdürlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ise, Türkiye'de son yıllarda meslek liselerinin öneminin arttığını belirterek, "Meslek liselerimiz artık kalifiyeli elaman yetiştirerek, sanayide ara eleman ihtiyacını karşılamaktadır. İlimizde yeni bir teknik lise açılmaktadır. Atatürk Teknik Lisesi önümüzdeki eğitim yılından itibaren öğrenci almaya başlayacaktır, hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yaptıkları proje çalışmalarında dereceye giren okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ödüllendirildikten sonra projelerin sergilendiği sergi gezildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 17:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?