5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Derin çukurlar tehlike saçıyor

VATANDAŞLAR BOZULAN KÖY YOLLARININ YAPILMASINI İSTİYOR

Yozgat'ın Sarıkaya ve Çayıralan ilçesini birbirine bağlayan yollar ile köy ve belde yollarında oluşan derin çukurlar trafiği tehlikeye sokuyor.

Sarıkaya ve Çayıralan ilçelerini birbirine bağlayan yollar ile köy ve belde yollarında bakımsızlıktan dolayı oluşan derin çukurlar, seyir halindeki araçlara zor anlar yaşatıyor. Özellikle gece yolculuklarında çukurların fark edilmediğinden dolayı araçlarda maddi hasar meydana geldiğini belirten sürücüler, yetkililerden biran önce bu yollara bakım yapmasını istedi.

Yurt dışından, Konuklar beldesine izne gelen gurbetçi Esalet Eroğlu, "İnsanlar her gün Sarıkaya'ya çeşitli nedenlerden dolayı gelip gidiyor. Bizim işimiz hep Sarıkaya'da, buradaki grup yolumuz kış şartlarından dolayı bozuldu ve ulaşımı güçlükle yapıyoruz. Grup yolunun yeniden asfaltlanmasını veya kaliteli bir şekilde acilen bakımının yapılmasını istiyoruz" diye konuştu. Kasabalarına gitmek için bozuk yollardan geçmek zorunda kaldıklarını söyleyen Hulusi Erkoç ise, "Araçlarımızla sürekli bozuk yoldan gidip geldiğimizden dolayı çeşitli arızalar meydana geliyor. Ayrıca sürücüleri çukurlara düşmemek için kaçmak isterken, kaza tehlikesi atlatıyor. Yollarımızın biran önce yapılmasını istiyoruz" dedi.

Konuklar Belde Belediye Başkanı Muammer Çetin, yıllardır Konuklar beldesinin grup yolunun Karayolları'na bağlanması için büyük gayret sarf ettiklerini belirterek, "Ancak, Karayolları 6.Bölge Müdürlüğüne yaptığımız başvuru kabul edilmedi. Yaptıkları araştırma ve inceleme sonunda talep ettiğimiz 38 kilometre uzunluğundaki Çayıralan-Konuklar-Sarıkaya yolunun bağlantısının Babayağmur üzerinden sağlandığını söz konusu yolun karayolları ağına alınmasının bütçe ve trafik imkanları göz önüne alındığında ekonomik bulunmadığını belirtiler. Fakat, Çayıralan-Konuklar-Sarıkaya arasında çok sayıda köy bulunmaktadır. Bize verilen cevap çok komiktir. Öte yandan grup yollarımız çukurlarla dolu bu konuda Sarıkaya özel idare ekipleri Saraykent'teki yol çalışmaları biter bitmez buraya geleceklerini söyledi. Bu konuda takibimiz devam ediyor "şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR BOZULAN KÖY YOLLARININ YAPILMASINI İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 13:15:05
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 14:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?