3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Devlet hastanesine 3 uzman

Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Kayhan, hastanenin sürekli olarak kendisini yenilediğini belirterek, yeni atanan 3 uzman doktorla birlikten uzman sayısının 49'a ulaştığını söyledi.

Yozgat Devlet Hastanesi'nin il geneline hizmet veren bir hastane olduğunu belirten Başhekim Dr. Cahit Kayhan,"Hastanemiz 8 aylık süre içerisinde 300 bin hastaya hizmet vermiştir. Bu rakam yılsonuna kadar 500 bine yaklaşabilir" dedi.

Hastaneye yeni 3 uzman doktor atandığını belirten Dr. Kayhan, "Göz, gastroenteroloji ve plastik cerrahi uzmanımız göreve başlamıştır. Hastanemize gastroenteroloji, uzmanı ilk defa atanmış ve büyük bir eksikliğimiz gidermiştir. Şuanda sadece göğüs cerrahisi uzmanına ihtiyacımız vardır" dedi.

Sağlık alanında modern tıbbi cihazların büyük bir bölümüne sahip olduklarını vurgulayan Kayhan, Tıbbi cihazların tamamlanması ve uzman doktor sayısının armasıyla birlikte il dışına sevk oranlarının düştüğünü söyledi. Genelde üniversite hastanelerinde kullanılan trombosit süspansiyonu Yozgat kan merkezinde ayrıştırılmaya başladığına değinen Kalyan, "Bununla birlikte kan merkezimiz tam teşekküllü bir merkez haline gelmiş bulunmaktadır. Trombositle birlikte elektrosit plazma süspansiyonu gibi süspansiyonlarda ayrıştırılmaktadır" şeklinde konuştu.



--------------------------------------------------------------------------------

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 17:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?