6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Devleti milyonluk masraftan kurtardı

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve öncelikle küçük inşaat işlerini yapan Acil Onarım Ekibi, yaptığı çalışmalarla bir yılda devlete 1 milyon 250 bin TL katkı sağladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki binalarda küçük tadilat ve onarım işlerini kısa sürede yapması için kurum bünyesindeki personeller arasında seçilen Acil Onarım Ekibi, şimdi okulların tadilat ve tamiratını yaparak, devlete büyük katkı sağlıyor.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Acil Onarım Ekibi'nin inşaat bürosuna bağlı 16 kişiden oluşan bir ekip olduğunu belirterek, "Bu ekibin içerisinde duvar ustası, elektrik, badana boya, fayans, ağaç ve metal işlerinde yetişmiş kalifiye elamanlar bulunmaktadır. Bu ekibimiz onarım yapılacak yerlere giderek 2-3 gün, en fazla bir hafta içerisinde tamamlayarak başka bir onarım işine başlamaktadırlar" dedi.

Acil Onarım Ekibi'nin devlet bütçesine büyük katkı sağladığını da dile getiren Gamsız, "İnşaat ekibimiz işleri maliyetine yapmaktadır. Yapılan bir işi piyasaya göre 5'de 1 fiyatına gelmektedir. Acil Onarım Ekibimiz geçtiğimiz yıl yaptığı işlerde devletimize 1 milyon 250 bin TL katkı sağlamıştır. Bunun dışında işlerimiz kısa sürede tamamlanmakta, zaman kaybı yaşanmamaktadır. İhale sürecinden kurtuluyoruz. İnşaat büromuz gerekli keşfi yapıyor, gerekli malzemeyi tespit ediyor. Malzemelerini alıyoruz, ekibimiz inşaatı tamamlıyor. Ekibimiz büyük bir özveri ile çalışmakta, eğitime büyük katkı sağlamaktadır. Bundan dolayı ekibimizi kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 19:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?