30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Dilenci operasyonu

ZABITADAN DİLENCİ OPERASYONU

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı öncesi sayıları artan, cadde ve sokaklarda dilencilik yapan vatandaşları toplayarak geldikleri illere gönderdi.

Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri, genellikle il dışından gelip Yozgat'ta dilenen vatandaşları toplayarak, geldikleri il ve ilçelere gönderdi. Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran, Ramazan ayına yaklaşırken şehir merkezindeki dilenci sayılarının arttığını belirterek, "Genelde ilimize Kayseri'den, Kırıkkale'den Yerköy ve Sorgun ilçesinden gelip, duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan para topluyorlar. Bir çocuğu ise özellikle küçük çocuklarını kullanarak yardım almaya çalışıyor" dedi.

Dilencilik yapan vatandaşları toplayarak TC kimliklerini aldıklarını ve bir daha dilenmeyeceklerine dair taahhütname imzalattıklarını ifade eden Baran, "İlimize gelen dilencilerin bazıları ise göçer halinde, şehir dışına kurdukları çadırlarda yaşıyor. Vatandaşlardan isteğimiz, dilencilerin duygu sömürüsüne kapılmasınlar. Mahallelerinde veya sokaklarında gördükleri dilencileri 153 Alo Zabıtaya bildirsinler. Biz gerekenleri yaparız. Zabıta ekiplerimiz Ramazan ayı süresinde duygu sömürüsü yaparak vatandaşları kandırmaya çalışan dilencilere fırsat vermeyecek" dedi.

ZABITADAN DİLENCİ OPERASYONU
ZABITADAN DİLENCİ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2011 Cuma 17:16:03
Güncelleme :23 Temmuz 2011 Cumartesi 15:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?