5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Dilencilere geçit yok

YOZGAT'TA DİLENCİ OPERASYONU

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında sayıları artan, cadde ve sokaklarda dilencilik yapan vatandaşları toplayarak geldikleri illere gönderdi.

Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri, genellikle il dışından gelip Yozgat'ta dilenen vatandaşları toplayarak, geldikleri il ve ilçelere gönderdi. Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran, Ramazan ayı dolayısıyla şehir merkezindeki dilenci sayılarının arttığını belirterek, "Genelde ilimize Kayseri'den, Kırıkkale'den Yerköy ve Sorgun ilçesinden gelip, duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan para topluyorlar. Bir çocuğu ise özellikle küçük çocuklarını kullanarak yardım almaya çalışıyor" dedi.

Dilencilik yapan vatandaşları toplayarak TC kimliklerini aldıklarını ve bir daha dilenmeyeceklerine dair taahhütname imzalattıklarını ifade eden Baran, "İlimize gelen dilencilerin bazıları ise göçer halinde, şehir dışına kurdukları çadırlarda yaşıyor. Vatandaşlardan isteğimiz, dilencilerin duygu sömürüsüne kapılmasınlar. Mahallelerinde veya sokaklarında gördükleri dilencileri 153 Alo Zabıtaya bildirsinler. Biz gerekenleri yaparız" dedi.

Dilencilerin yapılan üst aramasında 65 TL bozuk para çıktı. Dilencilerin geldikleri yere dönmeleri için yol paraları verilip, belediye veznesine yatırıldı.

YOZGAT'TA DİLENCİ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 18:05:03
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 18:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?