5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Dilencilere zabıta operasyonu

ZABITALAR DİLENCİLERE TAAHHÜTNAME İMZALATTI

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokaklarda dilencilik yapan vatandaşları toplayarak geldikleri yerlere gönderdi.

Yozgat Belediyesi Zabıta Ekipleri genellikle il dışından gelip Yozgat'ta dilenen vatandaşları toplayarak, geldikleri il ve ilçelere gönderdi. Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte şehir merkezindeki dilenci sayılarının arttığını belirterek, "Genelde ilimize Kırıkkale'den Yerköy ve Sorgun ilçesinden gelip, duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan para topluyorlar. Bir çocuğu ise özellikle küçük çocuklarını kullanarak yardım almaya çalışıyor" dedi.

Dilencilik yapan vatandaşları toplayarak TC kimliklerini aldıklarını ve bir daha dilenmeyeceklerine dair taahhütname imzalattıklarını ifade eden Baran, "İlimize gelen dilencilerin bazıları ise göçer halinde, şehir dışına kurdukları çadırlarda yaşıyor. Bu dilencilerin arasında hırsızlık yapanlarda var. Vatandaşlardan isteğimiz, dilencilerin duygu sömürüsüne kapılmasınlar. Mahallelerinde veya sokaklarında gördükleri dilencileri 153 Alo Zabıtaya bildirsinler. Biz gerekenleri yaparız" dedi.

ZABITALAR DİLENCİLERE TAAHHÜTNAME İMZALATTI
ZABITALAR DİLENCİLERE TAAHHÜTNAME İMZALATTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 15:01:03
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 15:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?