5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Diplomalı ahçılar yetişiyor

YOZGAT'TA DİPLOMALI AHÇILAR YETİŞİYOR

Yozgat Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri sınıfında diplomalı ahçılar yetiştiriliyor.

Yozgat Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünde eğitim gören öğrenciler, bir taraftan ahçılık mesleğini öğrenirken, diğer taraftan da sipariş aldıkları yemeklerle harçlıklarını çıkartıyor. Lise ikinci sınıftan itibaren Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünü seçerek, bu branşta eğitimini sürdüren öğrenciler 3. sınıfta uygulamaya geçerek, açık büfe, Türk mutfağı ve mutfak uygulamaları dallarında eğitim alıyor. Uygulamalı eğitimden dışarıdan sipariş alarak hem mesleklerini öğrenen hem de kendi harçlıklarını çıkartan öğrenciler, mezun olduktan sonra kalfalık ve iş yeri açma belgesi alıyor.

Yozgat Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Şefi Songül Korkut, son yıllarda meslek liselerine rağbetin armasıyla birlikte, yiyecek içecek hizmetleri bölümünde de öğrenci sayısının arttığını belirterek, "Bölümümüzde Türk mutfağı, açık büfe ve mutfak uygulamaları dalında eğitim veriliyor. Uygulamalı eğitimimizde okul döner sermaye servisinin belirlediği ücretle dışarıdan, mantı, yaprak sarma, pasta, kek gibi yiyeceklerin siparişini alıp hazırlıyoruz. Buradan elde edilen gelirin yüzde 30'unu öğrencilerimize veriyoruz" dedi. Öğrencilerin mezun olduktan sonra rahatlıkla iş bulabildiklerine değinen Korkut, "Özellikle son yıllarda yemek fabrikalarının artması, öğrencilerimize iş olanaklarını artırmıştır. Ayrıca öğrencilerimiz buradan mezun olduklarında kalfalık ve iş yeri açma belgesi almaktadırlar. Bu da öğrenci sayımızın her geçen yıl artırıyor. Geçen yıllarda öğrenci sayımız çok düşük iken lise 2. sınıfta 45 öğrencimiz bulunmakta" diye konuştu.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünde eğitim gören öğrenciler ise okudukları bölümün çok zevkli ve eğlenceli bir bölüm olduğunu belirterek, "Yemek yapmasını öğreniyoruz, burada yaptıklarımızı bazen evde uygulayarak pekiştirmeye çalışıyoruz. Kendimizi burada nitelikli birer ahçı olarak yetiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

YOZGAT'TA DİPLOMALI AHÇILAR YETİŞİYOR
YOZGAT'TA DİPLOMALI AHÇILAR YETİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 11:23:01
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 11:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?