8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Doğu'yu ısıtan kazanlar Yozgat'tan

Yozgat Fidan Kazan Sanayi sahibi Musa Durak, ürettikleri kalorifer kazanlarının yüzde 80'lik bölümünü Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderdiklerini söyledi.

Yozgat 100. Yıl Sanayi Sitesi'nde kalorifer kazanı üretimi yapan Fidan Kazan Sanayi sahibi Musa Durak, kalorifer, sıcak su ve buhar kazanı üretiminin Yozgat'ta bir sektör haline geldiğini söyledi. Durak, "İlimizde kalorifer kazanı, sıcak su, buhar kazanı ve su tankı yapımı yönünden her çeşit üretim mevcuttur. Bu nedenle çevre illerden, ilimize bu konuda çok sayıda sipariş verilmektedir" dedi.

Durak, kazanları gelişen teknolojiye göre sürekli yenilediklerini ve her zaman son sistem olarak üretim yaptıklarını söyledi. Durak, "Ağırlıklı olarak üretimini yaptığımız kalorifer kazanlarında katı, sıvı ve gaz yakıtları kullanılabilmektedir. Üç yakıt sistemine uyarlanmış kazanlarımızı kullanan vatandaşlarımız, ileride değişecek sistemlerinde katı yakıttan, sıvıya yada doğal gaza geçmeleri halinde kazan değiştirmelerine gerek kalmamaktadır" dedi.

Ürettikleri kalorifer kazanlarının yüzde 30'lara varan bir yakıt tasarrufu da sağladığına dikkat çeken Durak, kazanlardaki körük ve yakıt atım sisteminin de kalorifercilerin işini kolaylaştırdığını söyledi.

Kış şartları ağır geçen tüm bölgelere satış yaptıklarına değinen Durak, "Özellikle satışlarımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yoğun bir şekilde devam etmektedir. Kazanlarımız Türkiye'nin neresine olursa olsun, adres teslimi ve 3 yıl garantilidir. Kış aylarını daha rahat geçirmek isteyen tüm apartman yöneticilerinin kalorifer kazanlarımızı görüp incelemelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 17:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?