6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Doktorların sertifika heyecanı

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Aile Hekimliği 1. Aşama Uyum Eğitimi'ni tamamlayan doktorlar düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Yimpaş Otel'de düzenlenen sertifika törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Daire Başkanı Savaş Akbıyık, Vali Yardımcısı Atilla Selami Aban, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, eğitim gören doktorlar ile eğitim veren doktorlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Mustafa Uyanık, aile hekimliğinin, birinci basamak sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak, her kese kolay ulaşılabilir, sağlık personelinin dengeli dağıtımının sağlandığı bir hizmet sunmayı amaçladığını belirterek, "Bu sayede vatandaşlarımız hekim seçme özgürlüğü içerisinde gereksinimleri doğrultusunda ücretsiz ve kişi merkezli bir hizmet alacaktır. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin etkili bir şekilde verilebilmesi toplumun hastalık yükünü azaltılmasının yanı sıra ikinci ve üçüncü basamak kuruluşlarımızın daha kaliteli bir sağlık hizmeti ve sağlık eğitimi vermelerine de fırsat tanıyacaktır" dedi. Dr. Uyanık, "Aile hekimi kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak teşhisi, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini, yaş, cinsiyet ve hastalık ayrımı yapmaksızın her kişiye kapsamlı ve devamlı olarak belli bir mekanda hizmet vermekle yükümlü, gerektiği ölçüde gizil sağlık hizmeti veren ve tam gün esasına göre çalışan aile hekimliği uzmanı veya bakanlığın öngördüğü eğitimi alan uzman tabiplerdir" dedi. Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Aile Hekimliği uygulamasının ülkemizde yaygınlaştırılmaya çalışıldığını belirterek, "Aile hekimliği ile birlikte, halkımızın daha kaliteli sağlık hizmeti alması ve hastalıkların takibi daha iyi yapılacaktır. Geçmiş dönemde hastalık takibi tam yapılamazken, aile hekimliği hastalık takiplerini yapacak ve hastalığın seyri de ona göre değişecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eğitime katılan doktorların sertifikaları verildi ve topluca hatıra fotoğrafı çekildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 18:55:33
Güncelleme :8 Nisan 2009 Çarşamba 19:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?